Kuva: Kansallisgalleria / Petri Lagus

Kiasma levittäytyy museon ulkopuolelle remontin ajaksi

Nykytaiteen museo Kiasma sulkeutuu 8. syyskuuta kunnostustöiden vuoksi ja avaa ovensa jälleen maaliskuussa 2015. Kiasma tarjoaa yleisölle ohjelmaa ja tapahtumia myös remontin aikana. Luvassa on kokoelmanäyttely museon seinien ulkopuolella, esitystaidetta tyhjissä näyttelysaleissa sekä päiväkotivierailuja.

Kiasman kokoelmien tunnettuihin teoksiin ja uusiin hankintoihin voi tutustua 10.10.–16.11. Taidehallissa. Kiasma Goes Taidehalli -kokoelmanäyttely tarkastelee kauneutta nykytaiteessa. Mukana on teoksia yli 20 merkittävältä taiteilijalta mm. minimalismin, kineettisen taiteen sekä 2000-luvun maalaus- ja veistotaiteen kentiltä.

Näyttelyn teokset haastavat perinteistä kauneuden käsitettä. Ne osoittavat, että kauneuden kokemus voi syntyä eri aistien kautta. Kokemukseen vaikuttavat esimerkiksi teosten materiaalit, yksivärisyys tai mittasuhteet. Näyttelyä kuvaa hyvin taiteilija Richard Deaconin teoksen nimi Almost Beautiful.

Näyttelyn ovat koonneet amanuenssi Eija Aarnio Kiasmasta ja näyttelypäällikkö Hanna Mamia-Walther Taidehallista.

Tyhjät näyttelysalit täyttyvät esityksistä

Kiasma-teatterin tuottama jokavuotinen /teatteri.nyt -tapahtuma järjestetään 24.–26. lokakuuta ainutlaatuisessa ympäristössä, suljetun museon näyttelysaleissa. Poikkeustila-teeman alla kulkeva kolmipäiväinen esitystaidetapahtuma valtaa Kiasman 3. ja 5. kerrokset esittävällä nykytaiteella. Luvassa on ennalta suunniteltua ohjelmaa sekä sunnuntain villi kortti, jolloin kuka tahansa voi tulla esiintymään vuoronumerojärjestyksen perusteella.

Tapahtuman vierailuesityksenä on tänä vuonna Roger Bernat’n The Rite of Spring (Kevätuhri). Katsojilla on mahdollisuus olla osa esitystä. Kyseessä on yhteispeli, jossa jokaisella osallistujalla on oma pelipaikkansa. Esitysilluusion rakentaminen muiden osallistujien kanssa on unohtumaton elämys.

Kiasma vierailee päiväkodeissa

Koska lapset eivät voi vierailla Kiasmassa taiteen äärellä, Kiasma käy talven aikana helsinkiläisissä päiväkodeissa. Silloin 3–6 -vuotiaille järjestetään omia taidepajoja. Päiväkodeille suunnattu toiminta toteutetaan yhteistyössä Helsingin varhaiskasvatusviraston kanssa.
Taidepajat ovat osa laajempaa yhteistyötä Helsingin päiväkotien kanssa. Yhteisenä tavoitteena on liittää nykytaide mielekkääksi osaksi 3-6-vuotiaiden varhaiskasvatusta.

7.9. saakka Kiasma on:
Avoinna ti 10-17, ke-pe 10-20.30, la 10-18, su 10-17, ma suljettu
Liput 10/8 euroa, alle 18-vuotiaat vapaa pääsy


Posted

in

,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.