Kauko Röyhkä kokosi popyhtyeen

Tänään ilmestyvä vinyylisingle Liian kaukana / Kivettynyt metsä on seitsenhenkisen Uhrijuhlan ensimmäinen julkaisu ja samalla maistiainen joulukuussa ilmestyvältä esikoisalbumilta. Sinkku on saatavana vain digitaalisesti sekä rajoitettuna vinyylipainoksena. Julkaisijana toimii Svart Records.

Uhrijuhla perustettiin 2009 Turussa 500 kg lihaa-yhtyeen raunioille. Kauko Röyhkä (kitara), Olli Kauniskangas (kitara), Kimmo Laine (basso) ja Kari Salminen (rummut) halusivat jatkaa soittamista yhdessä. Ideana oli puhaltaa uutta henkeä progetyyppiseen musiikkiin. Pink Floyd, Hawkwind ja uudemmista bändeistä Massive Attack olivat nimiä, jotka toimivat innoittajina. Röyhkällä oli biisejä, jotka olivat jääneet yli ensimmäiseltä Röyhkä-Mattila-levyltä. Ne käsittelivät ihmisen suhdetta luontoon, aikaan ja äärettömyyteen, jotkut olivat rakkauslauluja, eivät kuitenkaan aivan tyypillisiä. Sävellyksissä korostuivat tunnelma ja melodisuus. Kokoonpanon solisteiksi valittiin Olga ja Jani Muurinen (Xysma, Mannhai).

Äänityksiä tehtiin Jouni Pusan Vintage Sound-studiolla Littoisissa. Ensimmäisten sessioiden jälkeen hommaan tuli puolentoista vuoden tauko. Markus Myllykankaan (Callisto) liittyminen kolmanneksi kitaristiksi toi toimintaan uutta puhtia. Olga, Myllykangas ja Muurinen alkoivat säveltää Röyhkän teksteihin. Materiaali vahvistui entisestään, ja levyn äänitykset saatettiin päätökseen keväällä 2012. Xysman ja Liikkuvien lasten levyjä tuottanut Jani Lankinen oli juuri oikea mies miksaamaan Uhrijuhlaa. Hän sai molempien laulajien upeat äänet ja kitaroiden ja mellotronin mystiset soundit esiin hienolla tavalla.

Uhrijuhlan ensiesiintyminen sekä singlenjulkaisukeikka Bar Loosessa 10.11.2012 Svart Recordsin omassa nimikkoklubissa ja illan pääesiintyjänä lavalle nousee kovassa nousukiidossa oleva Hexvessel.

Yhtyeen nimeä kantava esikoisalbumi ilmestyy 7. joulukuuta.

Singlen molemmat puolet ovat kuunneltavissa viikon ajan yhtyeen Soundcloud-sivuilla.
[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/svart-records/sets/uhrijuhla-liian-kaukana-7[/soundcloud]

www.facebook.com/svartrecords