Kaksi iltaa sludgeparhautta EyeHateGodin parissa

Sludge-genren parisenkymmentä vuotta sitten puhtaimpaan muotoonsa kiteyttänyt EyeHateGod siirtää jo toistamiseen helsinkiläiseen klubikontekstiin kotiseutunsa New Orleansin helvetillisen kuuman ja tahmeankostean ilmapiirin. Club YK:n parin vuoden takaisissa, hurmoksellisissa hikipeijaisissa läsnäolleet tietävät mistä on kyse. Se oli pian 35 vuotta kestäneen elämäni paras keikka. Yhtyeen viimevuotinen Hammer Open Air -veto oli toki loistava festarikeikka, mutta ei päässyt lähellekään sitä tunnetta kun monivuotinen odotus palkitaan soundillisesti ja soitannollisesti täydellisellä, sekä emotionaalis-fyysisesti pakahduttavalla konserttielämyksellä. Nytkään en odota yhtä kovaa keikkaa, mutta yhdistelmä EyeHateGod ja Kuudes linja ei voi mennä pieleen.

Nihilistisen dekanssin sekaisen liejuisan grooven lisäksi bändin ilmaisuun lukee näin myöhempinä vuosina helposti myös eräänlaista kaaoottisuuden ja epätoivoisen kamppailun kautta selviytymiseen -tunnetta, joka lienee leimannut hirmumyrsky Katrinan jälkeistä aikaa. Varsinkaan laulaja Mike Williamsin kokemukset katastrofin jälkimaingeissa eivät olleet kovinkaan mieluisia. Kotitalo paloi, hänet ja silloinen tyttöystävänsä yritettiin ryöstää ja lopulta mies pidätettiin ja passitettiin huumeiden hallussapidosta vankilaan, jossa joutui ilman lieventävää lääkitystä kärsimään loppuun aloittamansa vieroitushoidon. EyeHateGodin ensimmäinen uusi levytys sitten vuoden 2004, viime syksynä seiskatuumaisena julkaistu New Orleans Is the New Vietnam, lienee jonkinlainen summaus näistä kokemuksista. Parin viime vuoden keikoilla ovat soittaneet myös toista, Medicine Noose -nimistä uutta kappaletta, josta ohessa videotaltiointi:

EyeHateGod soittaa Kuudennella linjalla kaksi keikkaa, huomenna keskiviikkona 7.8. ja torstaina 8.8. Keskiviikkona lämmittelijänä toimii power electronics -melumaestro Grunt, eli Mikko Aspa, joka on torstainakin lauteilla, silloin tosin Suomen sludgenestori Fleshpressin riveissä rumpalina. Ovet aukeavat kello 20.

Ennen keikkoja voi vaikka fiilistellä oheista Spotify-soittolistaa. Se mukailee viime aikojen settilistoja, muutamalla bonuksella höystettynä:

http://open.spotify.com/user/1117417856/playlist/3TX9m4IE984lJ5WWnoSRMH