Juha Pekka Tapani Heikkisen matkassa Faces-etnofestareille

Noise.fi:n vieraileva kirjoittaja Riikka Kaukinen matkaa Faces-festareille dokumentoimaan Juha Pekka Tapani Heikkinen JNE -bändin keikkamatkaa ja raportoimaan festareista Noiseen.

Monikulttuurisuuden ja avoimuuden ilosanomaa levittävää Faces Etnofestivaalia vietetään tulevana viikonloppuna 27.-29.7.2012 Gumnäsissä Karjaan kupeessa. 15. kertaa järjestettävän festivaalin teemana on tänä vuonna kansannousuja ja tulevaisuuden toivoa henkivä The New Spring – Uusi kevät. Kolmipäiväisen tapahtuman aikana pääsee nauttimaan ympäri Gumnäsiä levittäytyvästä musiikkitarjonnasta, taidenäyttelyistä, tanssista, keskusteluista ja lasten omasta ohjelmasta.

Perjantain musiikkiherkuista vastaavat pääasiassa kotimaiset rytmi- ja folk-orkesterit kuten St. Rasta, Jaakko Laitinen & Väärä Raha sekä Hermanni Turkki. Lauantaina lavalle nousee myös kansainvälisiä tähtiä, ranskalainen Mad Sheer Khan ja brasilialainen Marcia Lisboa muiden muassa.

Lauantai-iltana Facesissä esiintyy myös viime vuoden festivaalilla Katusoiton Suomen mestaruuden voittanut Juha Pekka Tapani Heikkinen. Vuoden 2011 aikana mies soitti perhettä, politiikkaa ja rakkautta käsitteleviä kappaleitaan soolona noin 70 keikalla kaduilla, baareissa ja olohuoneissa ympäri Suomea. Sittemmin matkaan on lähtenyt myös JA NIIN EDELLEEN -bändi, jonka railakas soitanta kirvoittaa yleisössä niin naurua, kyyneleitä kuin lanteiden keinuntaakin.

[youtube Y91DHI3Qn1w]

Facesin ja tämänvuotisen katusoiton SM-skaban myötä Heikkinen joutuu luopumaan Suomen mestarin kruunustaan, mutta se ei häntä sureta: Uusi, nuori ja nälkäinen katusoittosukupolvi saa luvan ottaa homman haltuun, kun meillä vanhoilla alkaa jo selkä koukistua, väistyvä mestari toteaa.

Sunnuntain musiikkiohjelmassa kuullaan vielä muun muassa Sakari Kukkoa Humbalax-yhtyeineen sekä itävaltalaista Crooked Fiddle Bandia. Päivän kohokohta on tietysti koko viikonlopun kestävän katusoiton Suomen mestaruuskilpailun finaali, jossa ratkaistaan Juha Pekka Tapani Heikkisen manttelinperijä.

[youtube gjg5DnaOWUE]

Jälkihehkuja jpth JNE -remmin keikkameiningistä ja Faces-tunnelmista luvassa ensi viikolla. Jos tulet paikalle Gumnäsiin, saavu lauantaina klo 22 ravintolalavalle ja anna susipaitaisen miehen bändeineen hurmata.

Teksti: Riikka Kaukinen


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

One response to “Juha Pekka Tapani Heikkisen matkassa Faces-etnofestareille”

  1. […] siis festiwaaleille27.07.2012Hollantilainen Death Letters toista kertaa Suomeen27.07. – 29.07.2012 Juha Pekka Tapani Heikkisen matkassa Faces-etnofestareille28.07.201221. Karmarock tutuissa tunnelmissa – Koko ohjelma julki31.07.2012Bruce Springsteen […]

  2. […] siis festiwaaleille27.07.2012Hollantilainen Death Letters toista kertaa Suomeen27.07. – 29.07.2012 Juha Pekka Tapani Heikkisen matkassa Faces-etnofestareille28.07.201221. Karmarock tutuissa tunnelmissa – Koko ohjelma julki31.07.2012Bruce Springsteen […]

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.