Joy Division -basisti Peter Hook vetää nyt läpi Closer-levyn

Brittiläinen Peter Hook jatkaa kovan kysynnän saattelemana keikkailua The Light -yhtyeensä kera soittaen Joy Division -klassikoita yleisöille ympäri maailmaa. Viime vuonna Joy Divisionin basistina tunnetuksi tullut Peter Hook esiintyi lähes loppuunmyydylle salille Helsingin Nosturissa, ja soitti ”Unknown Pleasures” -albumin kokonaisuudessaan muiden biisien ohella. Maaliskuussa Hooky suuntaa jälleen Nosturin lavalle – tällä kertaa live-käsittelyn saa Joy Divisionin toinen ja viimeiseksi jäänyt albumi ”Closer”. Settilistaan lukeutuu tälläkin kertaa muitakin Joy Division -biisejä. Maanantaina 5. maaliskuuta toteutuvan keikan liput tulevat myyntiin keskiviikkona 8. helmikuuta Tiketissä.

Peter Hook & The Light on kiertänyt parin viime vuoden aikana laajalti ympäri Eurooppaa, Australiaa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa. Tänä vuonna keikoille saadaan jatkoa Ison-Britannian ja Manner-Euroopan lisäksi ainakin Australiassa. Hooky kumppaneineen on soittanut keikoilla sekä Joy Divisionin debyyttilevyä ”Unknown Pleasures” että kakkoslevyä ”Closer”. Lipunmyynti on käynyt kiivaana joka puolella ja keikat ovat olleet loistavia, vaikkakin Hookyn kiertäminen on herättänyt myös kritiikkiä Joy Divisionin ja nuorena kuolleen Ian Curtisin maineella ratsastamisesta. Viime keväinen Nosturin-keikka ”Unknown Pleasures” -setin kera keräsi kehuja ja yleisön toiveesta Hooky palaakin nyt Suomeen soittamaan ”Closerin” kokonaisuudessaan.

Peter Hook tunnetaan myös Joy Divisionin hajoamisen jälkeen perustetusta New Order -yhtyeestä, joka lukeutuu 80-luvun merkittävimpiin elektronista tanssimusiikkia soittaneisiin bändeihin. Lisäksi Hook on soittanut Revenge ja Monaco -yhtyeissä.

KEIKKA
Ma 5.3.2012 Helsinki, Nosturi
Ovet klo 19, ikäraja K-18

LIPUT
Myyntiin ke 8.2.2012 klo 9
25 € + toimituskulut Tiketin myyntipisteistä