Jori Hulkkonen ja Jimi Tenor tekivät scifi-elokuvan, live-ensiesitys Night Visionsissä

Night Visions -festivaalin avajaisteoksena nähdään ja kuullaan musiikkialan voimamiesten Jimi Tenorin ja Jori Hulkkosen elokuva NUNTIUS. NUNTIUS on kaikessa hiljaisuudessa kypsäksi muhinut hanke, joka saa maailmanensi-iltansa Helsingissä tiistaina 28.10.2014. Tenor ja Hulkkonen ovat käsikirjoitaneet, ohjanneet, kuvanneet ja leikanneet noin tunnin mittaisen scifi-teoksensa. Molemmat nähdään myös kameran edessä.

– Molemmat ovat tehneet vähän kaikkea. Jotkut pätkät ovat Jorin leikkaamia, jotkut minun. Kummatkin ovat kuvanneet ja vähän näytelleetkin, Jimi Tenor kertoo.

Tenor ja Hulkkonen esittävät elokuvaa ainoastaan live-säestyksensä kera. Säestykseen kuuluu myös improvisaatiota, joten jokainen esitys on täysin ainutlaatuinen. Tallennetta ei ole aikomustakaan julkaista, ei itse elokuvasta sen enempää kuin sen soundtrackistä.

– Musiikin rooli elokuvassa on hyvin vahva. Minulla ja Jimillä on aika erilainen lähestymistapa biisien tekoon, ja esimerkiksi Jimin käyttämät puhaltimet tuovat kokonaisuuteen oman orgaanisen tasonsa, kertoo Jori Hulkkonen.

Elokuva on saanut tekijöidensä mukaan vaikutteita muun muassa David Lynchin Eraserheadista, Jean-Luc Godarsin Alphavillesta, Andrei Tarkovskin Solariksesta ja Federico Fellinin Satyriconista.

– Katsojan vastuulle sysätään aika paljon jäsentelemätöntä materiaalia, joten liian tarkkaa kuvausta emme halua elokuvasta edes antaa. Se tapahtuu kahdessa eri ajassa ja paikassa, joista toinen on Maan kaltainen nykyaika, toinen ei. Kahden tason välillä tehtäväänsä suorittaa viestinviejä, Hulkkonen kuvailee.

Hulkkonen ja Tenor aikovat esittää elokuvaa myös Night Visions -festivaalin jälkeen.

– Haluamme kiertää teoksen kanssa maailmaa. Siitähän tämä koko idea lähti. Berliinin ensi-ilta on jo varattu maaliskuulle. Myös Lontooseen on tarkoitus mennä, Tenor kertoo.

NUNTIUS-elokuvan maailmanensi-ilta tiistaina 28.10.2014 klo 20 WHS Teatteri Unionissa (Unioninkatu 45). Elokuva esitetään myös pe 7.11. ja la 8.11. klo 20. Liput 20 e, ennakkomyynti www.nightvisions.info. Lippujen myynti alkaa 10.10.2014