Jenny Wilson saapuu Jyrockin lisäksi myös omalle keikalle

Ruotsi-indien suunnannäyttäjiin lukeutuva Jenny Wilson saapuu keikkailemaan Suomeen keväällä. Syksyllä neljännen albuminsa julkaissut Wilson esiintyy Helsingissä, Tavastialla, torstaina 10. huhtikuuta ja matkaa seuraavaksi illaksi esiintymään sisäfestareille Jyväskylän Jyrockiin. Tavastian-keikan lipunmyynti käynnistyy maanantaina 3. helmikuuta Tiketissä.

Jenny Wilson julkaisi odotetun neljännen levynsä ”Demand The Impossible!” viime syksynä. Albumi on varsinainen voimannäyte sinnikkyydestä ja elämänhalusta. Vuonna 2010 todettu, kertaalleen uusinut rintasyöpä on selätetty ja taistelukuvaus tallennettu levylle. Tuloksena on rytmikäs ja vahva albumi, jolla varsin monilahjakkaana artistina tunnettu Wilson pääsee parhaimmilleen. Wilson on parhaillaan ehdolla seitsemässä eri kategoriassa Ruotsin Grammis-gaalassa ja finalistiehdokkaana Nordic Music Prizen saajaksi.

Suomenkin indie-piireissä vahvaa suosiota nauttiva Jenny Wilson aloitti uransa muusikkona jo vuonna 1997 First Floor Power -yhtyeen riveissä. Julkaistuaan yhtyeen kanssa kaksi albumia, siirtyi Wilson kokonaan soolomateriaalinsa pariin. Debyyttilevy ”Love And Youth” nousi kansainväliseksi hitiksi vuonna 2005 ja nosti Wilsonin yhdeksi seuratuimmista indiepop-artisteista myös Suomessa. Kakkoslevy ”Hardships!” julkaistiin vasta perheenperustamistauon jälkeen vuonna 2009, ja sen jälkeen sai vielä julkaisunsa ”Blazing” – tuplalevy, jolla Wilson teki yhteistyössä Tensta Gospel Choirin kanssa hurmaavia, uusia versioita ”Hardships!”-levyn materiaalista.

Omien julkaisujensa lisäksi Jenny Wilson on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi The Knifen ja Robynin kanssa. Vuonna 2012 sai ensi-iltansa myös lyhytelokuva ”Beyond That Wasteland”, jonka Wilson teki yhdessä ohjaaja Daniel Wirtbergin kanssa. Suomessa Wilson on nähty aikaisemmin loppuunmyydyillä klubikeikoilla ja kahteen kertaan yhtenä vetonauloista Flow Festivalilla.

KEIKKA
To 10.4.2014 Tavastia, Helsinki
Ovet klo 20

LIPUT
Myyntiin ma 3.2.2014 klo 9
Palvelumaksuineen alkaen 19,50 euroa Tiketin myyntipisteistä


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.