Jalometalli viimeisteltiin skoteilla ja turkulaisilla, päiväliput tulivat myyntiin

Oululaisen Jalometalli-festivaalin tämän kesän bändikattaus on valmistunut. Tapahtuman ohjelmakartan täydentävät skotlantilainen Achren sekä turkulainen Axegressor. Samalla yhden päivän liput tulevat myyntiin, kun päiväkohtaiset esiintyjälistat ovat varmistuneet. Jalometallin kahden päivän liput ja perinteiset hotellipaketit ovat myynnissä parhaillaan.

Tämänvuotiseen Jalometalliin on kiinnitetty muiden muassa kuolonmetallia tahkoavat Deicide, Gorguts ja Septicflesh, heavy metal -suuruudet Iced Earth, Iron Savior ja Crimson Glory, black metal -konkari Gehenna sekä kivenkovat thrash-partiot Coroner, Heathen, Municipal Waste ja Nekromantheon. Monet ulkomaiset kiinnitykset nähdään Suomessa ensimmäistä kertaa. Kotimaisen metallin mainetta pitävät yllä muiden muassa Convulse, Unholy, Baptism ja Merging Flare.

Jalometalli järjestetään yhdennettätoista kertaa 10.-11. elokuuta 2012. Tapahtuma jatkaa tutulla paikallaan Oulun Limingantullissa Club Teatrialla ja klubin ulkoympäristössä.

Blood metalin sanansaattajaksi itseään kuvaileva Achren yhdistelee räyhäkkäässä metallissaan deathin, thrashin ja blackin tyylejä. Skottinelikko on esiintynyt viime vuosina Euroopan arvostetuimmilla metallifestivaaleilla, kuten Wackenissa, Bloodstockissa ja Metalcampissa. Kahdeksan vuoden ajan runsaasti minijulkaisuja suoltanyt yhtye julkaisi viime vuonna esikoisalbuminsa nimeltä The Forgotten  King.

Kotimaista tarjontaa täydentää Axegressor, joka koostuu kokeneista turkulaisista metallipäistä. Yhtyeen kiivas thrash metal on kaikunut jo kuuden vuoden ajan ja se julkaisi viime vuonna toisen pitkäsoittonsa Nextin.

Jalometallin päiväkohtaiset esiintyjälistat:
Perjantai 10.8.2012
Deicide (USA)
Coroner (SUI)
Iron Savior (GER)
Gehenna (NOR)
Toxic Holocaust (USA)
Septicflesh (GRE)
The Year of the Goat (SWE)
Merging Flare
Axegressor
Final Assault
Gorem

Lauantai 11.8.2012
Municipal Waste (USA)
Iced Earth (USA)
The Devil’s Blood (NL)
Crimson Glory (USA)
Heathen (USA)
Gorguts (CAN)
Nekromantheon (NOR)
Achren (GBR)
Convulse
Baptism
Unholy
Wandering Midget
From the Void

Liput elokuun Jalometalliin ovat myynnissä Lippupalvelussa ja Oulun Musiikki-Kullaksella. Kahden päivän liput maksavat ennakkoon 75 ja portilta 80 euroa. Yhden päivän liput maksavat ennakkoon 58 ja portilta 65 euroa. Jalometallin perinteiset hotellipaketit ovat myös jälleen myynnissä. Kahden päivän lipun sisältäviä majoituspaketteja on tarjolla Sokos Hotel Arinaan, Oulun Cumulukseen sekä Radisson Bluhun.
Festivaali on sallittu kaiken ikäisille. Oikeudet esiintyjämuutoksiin pidätetään.

Jalometalli on tänäkin vuonna osa Oulun juhlaviikot -tapahtumakokonaisuutta, joka järjestetään  elokuun 2.–26. päivien välisenä aikana. Juhlaviikkojen ohjelma koostuu useista erilaisista kulttuuritapahtumista, joihin lukeutuvat mm. EloJazz, Oulunsalo Soi, Muusajuhlat, Oulun Musiikkivideofestivaalit & Ilmakitaransoiton MM-kisat sekä Oulun Taiteiden Yö. Juhlaviikkojen omat kotisivut löytyvät osoitteesta: www.oulunjuhlaviikot.fi