Jalometalli 2013 – Kesän thrasheimmät festarit?

Viimeistään ensi viikonloppuun mennessä on hyvä syy kaivaa rässiliivit naftaliinista, sillä vuorossaan 12. Jalometalli tarjoaa tänä vuonna laajan valikoiman thrash-metallia. Itseoikeutetusti 9.–10.8.2013 järjestettävän oululaisfestarin pääesiintyjäksi on saatu thrashlegenda Slayer, joka Jeff Hannemanin poismenosta huolimatta päätti toteuttaa kesän maailmankiertueen. Hannemania paikkaamassa on Slayerin riveissä ennenkin nähty Exodus-kitaristi Gary Holt. Lisäksi bändin vakiokaartiin on kiinnitetty rumpali Paul Bostaph, joka on ennenkin ollut korvaamassa Dave Lombardoa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Slayer pärjää uudella miehityksellä.

Muita kiinnostavia thrashin ilosanomaa levittäviä nimiä Jalometallissa ovat muun muassa saksalaiset old school thrash -pioneerit Tankard ja Holy Moses sekä Hobbs Angel of Death‘ Australiasta ja Altair Ruotsista. Progressiivisempaa vanhan liiton thrashia on edustamassa kanadalainen Voivod. Myös Oulun Teatrialla alkukeväästä energisen keikan heittänyt Lost Society tekee paluun samaiselle lavalle.

Pelkkään thrashiin ei ole toki tyytyminen, vaan viikonloppuna lavalla nähdään myös muun muassa Blasphemy, Orange Goblin, Impaled Nazarene ja Naglfar. On hienoa nähdä, että Jalometalli on kiinnittänyt lisäksi useamman pohjoissuomalaisen metallibändin listoille.

Viikonlopun lopullinen aikataulu löytyy Jalometallin nettisivustolta.

Kahden päivän ennakkoliput Jalometalliin saa lunastettua 85 euron hintaan. Perjantain lippu maksaa 72 euroa ja lauantain 67 euroa. Ovelta lippujen hinnat ovat totutusti hieman hintavammat.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.