Irina Björklund – Ce Soir Tout Peut Arriver…

KAIHO Republic

Irina Björklundin uutuusalbumi on täysosuma mitä tulee hänen laulajan uraansa. Nyt ollaan toistamiseen suomiklassikoiden tyyssijoilla Jukka Pojasta Chisuun, Jenni Vartiaiseen Hectoriin ja muun muassa Tuomari Nurmioon. Tällä kertaa New Orleansista käsin kaikuu paikallisten huippupelimannien Missisippi-bluesia – rootsia ja maailmanmusaa. Tribuutti soundaa ripauksen, jopa Ry Cooderin tuotantojen atmosfääreissä.

Björklund yhtyeineen on tehnyt jälleen merkittävää kulttuurityötä saattamalla kansainvälisellä otteella meikämelodioita ranskankielelle. Tuloksena tribuuttijulkaisu siitä parhaasta päästä. Samalla osoittaen miten uustulkinnat voivat tuoda toisenlaistakin näkökulmaa, kuten vahvistamalla hienojen laulujen henkeä ja elinvoimaa. Hatunnosto!

Irinan läsnälaulun varaan on silti kaikki rakennettu. Se soi kauniina, viettelevänä, kuulaana ja eteerisenä. Musikaalisuus sykkii näissä tulkinnoissa. Tällä äänitteellä jälleen myös omat luottomuusikot Janne Haavisto, Pekka Lehti, Markus Nordenstreng, Tero Pennanen ja ensimmäisten albumeiden kantava voimapersoona Peter Fox.

“Kesäillan idylli” soi hartaana instrumentaalina kuin ennen vanhaan.

Tämän vuoden parhaita albumijulkaisuja!

****