Indieduo High Places palaa suosikkimestoilleen Suomeen

Juuri kolmannen albuminsa julkaissut High Places saapuu talven Euroopan kiertueellaan myös Helsinkiin Kuudennelle Linjalle. Elektronista indie-musiikkia soittavan yhdysvaltalaisyhtyeen konserttiliput tulevat myyntiin Tikettiin keskiviikkona 30. marraskuuta.

New Yorkissa perustettu, mutta nykyisin Los Angelesissa vaikuttava High Places on Mary Pearsonin ja Rob Barberin muodostama duo. Uransa alkuvuosina pääasiallisesti afrobeatilla ja tropicalialla maustettua taidepoppia soittanut kaksikko julkaisi marraskuun alussa Thrill Jockey -levymerkillä (mm. Tortoise, Trans Am, Mouse On Mars) kolmannen pitkäsoittonsa Original Colors. Tuoreella levyllä High Placesin soundi siirtyi kohti Cariboun tai Gang Gang Dancen henkistä elektronista tanssimusiikkia, jota yhtye maustaa myös ripauksella 80-lukulaista kosmista elektroa ja minimalistista teknoa.

High Placesin parhaillaan käynnissä oleva albumin julkaisukiertue pysähtyi viime viikonloppuna Barcelonassa Primavera Club -tapahtumassa, ja rundin jälkimmäinen Euroopan osuus tuo bändin takaisin Suomeen. Aikaisemmin High Places on vieraillut yhdeksi suosikkikeikkapaikoistaan Pitchforkin haastattelussa nimeämällään Kuudennella Linjalla vuosina 2008 ja 2009.

Illan avaa viime aikoina runsaasti kuhinaa aiheuttanut Bendagram. Tummasävyistä elektropopia soittava kaksikko nähtiin hiljattain esimerkiksi Junior Boysin lämmittelijänä. Kuudennen Linjan ovet avataan klo 19.00 ja konsertti päättyy klo 22.00 mennessä.

KEIKKA
Pe 24.2.2012 Helsinki, Kuudes Linja

LIPUT
Myyntiin ke 30.11.2011 klo 9.00
10 EUR +toimituskulut
Ennakko: Tiketti

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.