Ilosaarirockin lauantaifiilikset

Ilosaarirock 2009: Lauantai

Tässä ei ole kuin puoli tuntia aikaa ennen Tragedyä, niin yritetään pitää hommat kompaktina. Eilisen eka tsekkaus oli moskovalainen Everything Is Made in China. Ihan kivaa post-rock/indie-maalalua rumpalin, kitaristilaulajan ja kosketinsoittajan voimin. Mutta ei sen enempää. Ainoita harmittavia pällekkäisyyksiä taas oli Walls of Jericho ja Dizzee Rascal. Katsoin fifty-fifty molempia ja kumpikin oli kovia.  Luultavasti ei ollut ihan niin hektistä pittiä kuin Candace & co.  olisi toivonut mutta kyllä siinä meininkiä oli. Ja Dizzee oli hemmetin rentoa grimeä. Ne pari Ibiza-biisiä mitä kundi veti oli ihan viihdyttäviä, mutta parhaimmillaan tuo on kun musiikki on sitä minimalistisen teknon ja reteen räpäytyksen täsmäiskua.

Mitäs sitten?

Ainiin. Dillinger Escape Plan heitti hämmentävän setin YleX-lavalla. Ekaksi tuttua nykimistä joka When Good Dogs Do Bad Thingsin kohdalla meni about vartin mittaiseksi progefiilistelyksi, jonka jälkeen bändi soittaa Nine Inch Nailsin Wishin. Että häh? Isiskin oli yllättävän hyvä. Mut mutsis oli parempi.

Obituary oli hieman tylsä metelliklubila. Tässä Ilosaarirockin mediakeitaalla ei nyt jostain syystä kuvien uppaaminen skulaa, joten kuvia joutuu laittamaan myöhemmin. Stay tuned.

Walls of Jerichon Candace yllyttää porukkaa circlepittiin.
Walls of Jerichon Candace yllyttää porukkaa circlepittiin.
The Dillinger Escape Plan vauhdissa.
The Dillinger Escape Plan vauhdissa.
Isiksen molemmat Aaronit.
Isiksen molemmat Aaronit.
Obituary-mosh!
Obituary-mosh!
Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.