Ilosaarirock 2013 kuvin ja äänin, osa 1 – Töminä- ja Sulo-klubit

Tässä sitä taas on! Äänellistä ja kuvallista raportointia tämän vuoden Ilosaarirockista. Tuttuun tyyliin festarifiilistä ja gonzohenkistä viihtellisyyttä painottavan podcastin ensimmäinen osa käsittää perjantain Töminä- ja Suloklubeineen sekä lauantaipäivän Nicole Willis & the Soul Investigatorsiin asti. Mukana myös kostea aamuyön “haastattelusessio” Unkindin/Famine Yearin ja Kuudennen silmän kanssa. Höpinöiden ja haastattelupätkien lomassa kuullaan musiikkia festareilla esiintyineiltä artisteilta, sekä myöskin eräältä bändiltä joka ei kinkereihin selvinnyt. Kuuntele Ilosaarirock 2013 -podcastin ensimmäinen osa oheisesta playeristä:

Tässä lista ohjelmassa soitetuista biiseistä ja alla äänimateriaalia ryydittävä kuvakavalkadi:

tn__MG_7254

1980-luvun alun post-punkin ja mustahuulimusiikin perinteitä kunniottava Kuudes silmä lauloi perjantain Töminä-klubilla ahdistuksesta Happea-kappaleessa. Erityisesti tuon ajan brittibändeihin sukulaisuutta tunteva yhtye harmittelee 2010-luvun Mustaksi Paraatiksi -leimautumista yksioikoisten suomalaistoimittajien toimesta. “Musta Paraati oli oikeastaan Cure-kopio”, muistuttaa kitaristi-laulaja Jere.

tn__MG_7284

22-Pistepirkko torvisektiolla vahvistettuna? Miksipä ei? Birdyn linnulaulun sijaan huilua ja saksofonia? Toimii!

tn__MG_7353

Ismo Alangon Sulo-klubin setti oli paria uudempaa poikkeusta lukuun ottamatta kuin suoraan 90-luvun loppupuolelta, mutta vastapainona miehen nykybändi vetopasunisteineen on tyystin erilainen kuin silloinen Säätiö.

tn__MG_7412

Xysma soitti Töminässä Deluxen ja Loton parhaista paloista koostuneen menosetin. Grindiä tai deathiä ei tullut yleisön kovaäänisistä vaatimuksista huolimatta. Bändi vetosi vanhuuteen ja hiusten vähyyteen.

tn__MG_7414

Xysman keikkayleisöä. Soittakaa sitä “rindiä” perkele!

tn__MG_7460

Jii!

tn__MG_7567

Punk-sensaatio nimeltä Pertti Kurikan Nimipäivät.

tn__MG_7592

Pertti Kurikan Nimipäivien keikalle Sue-telttaan ei mattimyöhäisillä ollut asiaa.

tn__MG_7707

Humppahulinaa Eläkeläisten keikalla. Letkassa ainakin “snel hest”, “snel unicorn” ja Psy.

tn__MG_7739

Nicole Willis soul-tutkijoidensa kera Rentolavalla.

tn__MG_7768

Rentolava on rento.

Kuvat: Paula Isakoff

Lisää tämän vuoden Ilosaarirockista jutun toisessa osassa.