Ilosaari ryhtyy Reiluksi

Joensuulaista rockfestivaalia Ilosaarirockia on mahdollista viettää jatkossa reilulla tavalla sillä heinäkuussa järjestettävä festivaali on solminut yhteistyösopimuksen Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kanssa. Yhteistyön myötä festivaalin asiakkaille on tarjolla eettisesti kestävää ruokaa, kahvia ja viiniä. Yhteistyössä on myös mukana Joensuun kaupunki, jolle on myönnetty Reilun kaupungin arvonimi vastuullisten hankintojen edelläkävijänä.

Ilosaarirock on tunnettu panostuksistaan ympäristönsuojeluun. Viime vuosina festivaali on keskittynyt muun muassa hiilidioksidipäästöjen pienentämiseen ja kierrätyksen kasvattamiseen. Ilosaarirockin ympäristötyölle myönnettiin vuonna 2012 ensimmäisenä festivaalina Suomessa kansainvälisen A Greener Festival Award -sertifikaatin korkeimman, Outstanding-tason, arvosana.

– Tämän vuoden ympäristöteema on hankinnat. Syynäämme kaikki festivaalin tekemät ostokset ruuasta paitoihin ja pyrimme hankkimaan vain eettisesti ja ekologisesti kestäviä tuotteita. Reilun kaupan edistämisyhdistys ja Joensuun kaupunki antavat meille erittäin tervetullutta asiantuntija-apua hankinnoissa, toteaa Ilosaarirockin ympäristöasioista vastaava tuottaja Katri Kilpiä.

Ilosaarirockin asiakkaat pääsevät nauttimaan kestävästi tuotetuista tuotteista muun muassa festivaaliaamujen Reilulla brunssilla ja festivaalin uudessa ravintolassa, jossa tarjotaan luomu- ja Reilun kaupan viinejä sekä luomu- ja lähiruokaa. Lisäksi kaikki festivaalialueella tarjottava kahvi on luomua Reilun kaupan kahvia ja Ilosaarirockin myyntituotteet ovat luonnonmukaisesti ja eettisesti kestävästi tuotettuja. Asiakkaiden lisäksi myös työntekijöiden ja artistien ruokailut pyritään järjestämään eettinen ja ekologinen kestävyys huomioiden ja jopa festivaalin yleisörannekkeet on tehty kierrätettyjen pullojen muovista.

– Eettisesti kestäviä tuotteita on lisätty vuosi vuodelta. Ensi kesänä on mahdollista juoda myös reilut kännit ravintola Pop up -Kerubin reilujen viinien ansiosta, nauraa Ilosaarirockia järjestävän Joensuun Popmuusikot ry:n toiminnanjohtaja Markku Pyykkönen.

Ilosaarirockille tuli tänään keskiviikkona myös myyntiin ympäristölippu, joka toteutetaan yhteistyössä Suomen luonnonsuojeluliiton kanssa. Ympäristölipun ostajat lahjoittavat liitolle kolme euroa, jotka käytetään kaivostyön haittojen estämiseen. Lahjoituksilla tuetaan muun muassa SLL:n tekemää Talvivaaran tilanteen tutkimista sekä kansalaisille ja viranomaisille tiedottamista.

Ympäristölipun voi hankkia Tiketin verkkokaupassa. Kolmen euron lahjoitus on mahdollista yhdistää kaikkiin myynnissä oleviin lipputyyppeihin.