Hustle HKI kokoaa yhteen kotimaiset räppärit ja on siellä kovia ulkomaalaisvahvistuksiakin

Historiansa ensimmäistä kertaa järjestettävä urbaanin musiikin festivaali Hustle HKI valtaa Helsingin Suvilahden 19.-20. heinäkuuta. Tapahtuman taustalta löytyy kahden suositun kaupunkifestivaalin, lahtelaisen Summer Upin ja tamperelaisen Blockfestin, järjestäjät sekä rap-artisti Pyhimyksenäkin tunnettu ohjelmatoimisto Ramin Välityksen toimitusjohtaja Mikko Kuoppala.

Festivaalien päämääränä on luoda yhdessä jotakin uutta, isoa ja jatkuvaa. Suomalaisittain harvinaiseen yhteistyöhön päädyttiin, kun kaikki osapuolet halusivat juurruttaa Helsinkiin laadukkaan ja monivuotisen urbaanin musiikin tapahtuman. Aiemmat yrittäjät, tuoreimpana esimerkkinä peruuntunut Boombox Festival, eivät ole tähän vielä pystyneet. Sen sijaan Summer Up ja Blockfest ovat aina jo ennakkoon loppuunmyytyjä. Hustle HKI -festivaalia on rakennettu Suvilahteen viime syksystä lähtien.

”Tarkoituksena on ollut suunnitella lineup, joka ei olisi enää kahden vuoden kuluttua Suomessa mahdollinen. Vaikka ulkomaisia nimiä on useita eivätkä ne ole välttämättä vielä niin tunnettuja Suomessa, ovat nämä varmasti niitä tulevaisuuden isoja nimiä tämän musiikkityylin saralla”, Mikko Kuoppala kommentoi.

Tapahtuman pääesiintyjät saapuvat eri puolilta Yhdysvaltoja. Los Angelesista tuleva Miguel palkittiin juuri Grammylla, Houstonista lähtöisin oleva Riff Raff ampaisi kulttisuosioon Music Televisionin kautta ja New Yorkin kasvatti Action Bronson nauttii valtaisaa arvostusta genrevihkiytyneiden parissa. Lavalla nähdään myös Detroitissa oppinsa kerännyt Danny Brown, joka luetaan uuden sukupolven omaleimaisimpien rap-artistien joukkoon, ulkomaisviisikon viimeistelee eteläräpin superlupaus Big K.R.I.T.

Ajankohtaista, muista kotimaisista rap-festivaaleista selkeästi poikkeavaa linjaa on noudatettu myös suomalaisten esiintyjien suhteen. Hustle HKI tarjoaa useita erikoiskeikkoja kuten Graciaksen ja tuotantoyhtiö Cocoan Video Shown. Eevil Stöö marssittaa lavalle DJ Kridlokkin, Koksu Koon, Tuuttimörön, Lommon sekä Kotkan täydentämän KCMD Mafia -erikoiskokoonpanon. Päälavan juontajana toimii Sacha Remling, toista lavaa isännöi Bassoradion suosituimman erikoisohjelman Kultabassokerhon juontajat.

Kovatasoisen artistikattauksen lisäksi Hustle HKI:n tarkoituksena on luoda kävijälle kokonaisvaltainen elämys tuoreiden myyntipisteiden, historialtaan kulttuuririkkaan miljöön sekä monipuolisen oheisohjelman avulla. Festivaalin lipunmyynti on alkanut hyvää vauhtia, lippuja myyvät Lippupalvelu sekä Tiketti.