House of Pain alkuperäiskokoonpanossa Prosinssiin

Provinssin ohjelmisto kasvaa kolmella ulkomaisella ja 17 kotimaisella esiintyjällä. Uusimpien kiinnitysten myötä festivaalin kattaus on viimeisiä lisäyksiä vaille valmis.

Legendaarinen hiphop-kokoonpano House of Pain saapuu ensimmäistä kertaa urallaan Suomeen ja esiintyy alkuperäiskokoonpanollaan festivaalin perjantai-illassa. Everlastin, DJ Lethalin ja Danny Boyn vuonna 1991 perustama kokonpano muistetaan parhaiten kolmesta hiphopin kaanoniin kuuluvasta klassikkoalbumista sekä bändin esikoisalbumilta löytyneestä ”Jump Around” -jättihitistä. Muutama vuosi sitten lavoille palannut House of Pain keikkailee nykyisin vain harvakseltaan, joten kyseessä on todellinen hiphop-tapaus.

Muut ulkomaalaiskiinnitykset ovat A$AP Mob -kollektiiviin kuuluva newyorkilainen räppäri A$AP Ferg ja norjalainen EDM-artisti, DJ ja tuottaja Matoma.

Kotimaista räppiväriä tuovat Eevil Stöö, Särre, SMC Lähiörotat, Joku Roti Mafia, Likanen Etelä, Rauhatäti & Pyhä-Lehmä sekä Dxxxa D & Minkki. Pop-artisteja edustavat Anna Abreu, Evelina, Anna Puu sekä Venior. Raskaampaa tarjontaa ja vaihtoehtoehtorockia Törnävänsaarelle tuovat Insomnium, Death Hawks, Circle, Saimaa-kollektiivi, Sara ja The Holy.

”Provinssin lipunmyynti on ennätyslukemissa ja ohjelmistokin valmistuu hienosti aikataulussa – viimeisiä palasia asetellaan jo paikoilleen. Edelliskesän upea asiakaspalaute ja onnistuneet ohjelmakiinnitykset ovat antaneet meille kaikki ainekset kesän parhaan festariviikonlopun toteuttamiseksi. Into festaritoimistolla on käsin kosketeltavaa ja odotammekin jo malttamattomina kesä-heinäkuun vaihdetta”, Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen iloitsee.