Holly Herndon ensimmäisen #HEX-illan vieraaksi

Kokeellista elektronista musiikkia esittävä Holly Herndon saapuu Kuudennen Linjan naapuriin avatun Kaiku-klubin kuukausittaisen #HEX-illan ensimmäiseksi ulkomaiseksi artistivieraaksi. Live-keikan soittava yhdysvaltalaislupaus esiintyy #HEX-residentien DJ Erkon ja VJ Sakke Soinin seurassa perjantaina 14. kesäkuuta.

Viime marraskuussa ”Movement”-debyyttialbuminsa julkaissut Holly Herndon tunnetaan kiehtovasta ja kokeellisesta elektronisesta musiikistaan. Artistin hypnoottiset kappaleet syntyvät läppärin ja vahvasti efektoitujen vokaalien avustuksella, ja yhdysvaltalaismuusikko kuuluu esimerkiksi Grimesin kanssa samaan nuorien naismuusikoiden aaltoon. Herndonin tuotantoa on verrattu toistuvasti viime syksynä Helsingissä esiintyneeseen Laurel Haloon sekä tulevaan Flow-vieraaseen The Knifeen. Nousujohteisen uransa aikana artisti on jo noteerattu muun muassa Pitchforkin toimesta Best New Music -arvonimellä.

Nykyisin San Franciscossa asuva Holly Herndon on artistiuransa ohella vaikuttanut myös dj:nä entisen kotikaupunkinsa Berliinin viriilissä tekno-skenessä. Elektronisen musiikin maisteriksi valmistunut artisti suorittaa parhaillaan musiikkialan tohtorin tutkintoa arvostetussa Stanfordin yliopistossa.

#HEX on indien ja elektronisen musiikin välimaastossa avarakatseisesti operoiva kuukausittainen klubi-ilta. Ajankohtaista ja särmikästä musiikkia kuullaan sekä livekokoonpanojen että dj-toiminnan muodossa. Vetäjinä toimivat mm. Misf*ts- ja Tavastian Lauantaidisko -klubeja järjestänyt ja Flow-festivaalin ohjelmatyöryhmässä toimiva Erkko Lehtinen sekä VJ ja graafikko Sakke Soini. Klubin avajaisia vietetään perjantaina 12. huhtikuuta, jolloin ohjelmassa on muun maussa Sin Cos Tanin live-keikka.

KEIKKA
Pe 14.6.2013 Helsinki, Kaiku, #HEX-klubi

LIPUT
12 EUR (vain ovelta)