High On Fire rankaisee kolmella keikalla Suomessa

Yhdysvaltalainen stoner-kolmikko High on Fire saapuu ensi talvena viimeinkin Suomeen. Sleep-yhtyeestä tutun Matt Piken johtama kokoonpano esiintyy tiistaina 26. helmikuuta Tavastialla, ja kahtena seuraavana iltana vuorossa ovat konsertit Tampereen ja Turun Klubeilla. Minikiertueen liput tulevat myyntiin Tikettiin torstaina 29. marraskuuta.

Vuonna 1998 Oaklandissa perustettu High on Fire tunnetaan raskaasta stoner-, sludge- ja doom-junttauksesta, mutta etenkin viimeisimmillä albumeillaan yhtye on maustanut Black Sabbath -henkistä keitostaan myös ripauksella Motörheadin suoraviivista mättöä ja Celtic Frostin varhaista thrash metalia. Vahvasti bändin ainoaan alkuperäisjäseneen, vokalisti-kitaristi Matt Pikeen, personoituva yhtye kuuluu modernin raskaan musiikin keskeisiin nimiin. High on Fire on vuosien saatossa kiertänyt maailmaan muun muassa The Melvinsin, Metallican, Kylesan ja Lamb of Godin kanssa sekä levyttänyt muun muassa Man’s Ruin- ja Relapse -levymerkeille.

[youtube fq1gb50iobU]

Tällä hetkellä High on Fire on ajankohtainen huhtikuussa ilmestyneen kuudennen pitkäsoittonsa ”De Vermis Mysteriis” tiimoilta. Convergesta tutun Kurt Balloun tuottama albumi on noussut yhdeksi bändin suurimmasta arvostelumenestyksistä. Tänä vuonna päivänvalon näki myös Southern Lord -levymerkin uudelleenjulkaisu yhtyeen vuoden 2000 debyyttialbumista ”The Art of Self Defense”.

Konsertit järjestetään yhteistyössä Sue-lehden kanssa.

LIPUT:
Myyntiin to 29.11.2012 klo 9.00

KEIKAT:
Ti 26.2.2013 Helsinki, Tavastia: 33/35 EUR
Ke 27.2.2013 Tampere, Klubi: 25/28 EUR
To 28.2.2013 Turku, Klubi: 25/28 EUR

[spotify uri=”spotify:artist:1eiIIImNeUj3vpaocWqoOf”]


Posted

in

, , ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.