Harvinaista herkkua Dantessa: 2 x Relapse

Amerikkalainen Relapse Records on yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia vaihtoehtoisempaan metalliin keskittyneitä independent-levylafkoja. Tyypillisesti Relapse-bändit soittavat grindcorea, hardcore, deathmetallia, sludgea, doomia tai jotain yhdistelmää näistä. Neurosis, Mastodon, Nile, Brutal Truth,  The Dillinger Escape Plan, Jucifer, High on Fire lienevät yhtiölle levyttäneistä artisteista sieltä tunnetuimmasta päästä.

Illalla Dante’s Highlightissa Suomen debyyttinsä tekevät Buried Inside ja Tombs tavataan lokeroida varsin epämääräiseen “post metal” -genrelaariin, mikä käytännössä on vain eräänlainen käsienpesu koko genreproblematiikasta. Molemmat ovat kuitenkin varsin selkeästi Neurosis-aikakauden yhtyeitä. Ottawalainen Buried Inside, joka on kaksikosta vanhempi, aloitti kuitenkin huomattavasti hardcoremman ja mutkikkaamman materiaalin parissa siirtyen vasta parilla viimeisimmällä Relapse-julkaisullaan kohti linjakkaammin eeppistä ilmaisua.

Newyorkilaistrio Tombs sekoittaa puolestaan jo lähtökohtaisesti kaikenlaista äärimeteliä ilmaisussaan. Alkuvuodesta ilmestynyt Winter Hours-debyytillä on sekä doomimpaa hidastelua ja ilmavampaa tunnelmointia että tuimaa black metal -henkistä kaahausta.

Illan keikka Dante’sissa on näillä leveysasteilla harvinainen tilaisuus nähdä pari pohjoisamerikkalaista Relapse-orkesteria klubikeikalla. Toivottavasti ovi jää auki tännepäin. Olisi mahtavaa saada Suomeen vaikkapa High On Fire, Jucifer, Baroness, Minsk, Pig Destroyer ja Burnt by the Sun jos se vielä on mahdollista.

Buried Inside (CAN),Tombs (USA) + Famine Year.
Keikalla tänään Helsingin Dante’s Highlightissa.


Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.