Haastattelussa doom-konkari Wino

Doom-genren arvostetuimpiin artisteihin lukeutuvalla Scott “Wino” Weinrichilla, 50 v, on monta rautaa tulessa tällä hetkellä. Musiikillisen uransa 70-luvun lopulla aloittaneella veteraanilla on tyypillisesti ollut aina yksi aktiivibändi kerrallaan, oli se sitten The Obsessed, Saint Vitus, Spirit Caravan tai Hidded Hand, mutta viime vuosina hänen lauluaan ja kitarointiaan on voinut kuulla lukuisissa yhteyksissä. Hän on mukana doomin “superyhtye” Shrinebuilderissa yhdessä Scott Kellyn (Neurosis), Dale Croverin (Melvins) ja Al Cisneroksen (Om/Sleep) kanssa.

Hän on tehnyt parikin soololevyä josta toinen, vuonna 2010 ilmestynyt Adrift, on akustinen. Hänen vanhat bändinsäkin ovat palaamassa. Saint Vitus, jonka laulajana hänet varmaan tunnetaan parhaiten, on soittanut keikkoja yhdessä Winon kanssa jo muutaman vuoden ja huhtikuussa yhtye julkaisee Lillie: F-65:n, ensimmäisen studioalbuminsa seitsemääntoista vuoteen. Huhtikuussa Roadburn-festivaaleilla Hollannissa myös The Obsessed tekee paluun samassa muodossa kuin se oli The Church Within -levyllä 1994.

Kaiken tämä lisäksi Winolla on myös aivan uusi bändi, Premonition 13, jossa edellisistä poiketen vaikuttaa myös toinen kitaristi. Yhtyeen keikka 14. marraskuuta Bar Loosessa oli kitaristi-laulajan peräti kolmas visiitti Suomeen vuonna 2011. Silloin sain myös tilaisuuden rupatella Winon kanssa kasvotusten. Haastattelun voi kuunnella uudesta Hybris-podcastista/radio-ohjelmasta, jossa soi ainoastaan Winoon kytkeytyvää musiikkia. Klikkaa alla olevaa playeriä.

Podcastissa kuullut biisit:

Premonition 13 – Switchhouse
Hidden Hand – Dark Horizons
The Obsessed – Inner Turmoil
The Obsessed – Skybone
Premonition 13 – La Hechicera de la Jeringa
Saint Vitus – I Bleed Black
Spirit Caravan – Cosmic Artifact
Wino – Adrift