Great day for festivalur

Tänään on Färsaarten matkan ensimmäiset festarit, ensimmäistä kertaa järjestettävä við Múrin. Festivaali on saanut kovaa kritiikkiä lippujen hinnasta kansan suusta ja tänään myös paikallisen sanomalehden Sosialurinin toimesta (heh heh, bongatkaa hauska sanaleikki lehden nimestä). Kolmen päivä lippu maksaa 170e, joka on paikallisten kukkarolle kova hinta. Suomen hinta- ja ohjelmatasoon verrattuna lipun hinnat ovat käsittämättömän kovat.

Saarten päivälehti Dimmalaetting puolestaan uutisoi festivaalien konkreettisesta pystyttämisestä. Ilmeisesti valmistelut ovat menneet viime tinkaan, sillä emme ole vieläkään saaneet mitään virallista pressi-infoa englanniksi, vaikka festivaalit alkavat reilun kahden tunnin päästä. Jokatapauksessa aurinko paistaa ensimmäistä kertaa neljäntenä matkapäivänä ja fiilis on huumaava.  Tänään lauteilla nähdään monta lupaavaa färsaarelaista bändiä, sekä kulttisuosiota paikallisten keskuudessa nauttiva MC-Hárin re-union keikka.

MC Hár lavalla
MC Hár lavalla

Bändin sanoitukset osuvat lähes kaikki navan alle ja live-show viittaa sleepysleepersmäiseen tai kristetutseendemaiseen sekoiluun. Musiikillisesti bändi on räppimetallia fäärinkielellä. Bändi on perustettu jo vuonna 1991, joten rapmetallin todellinen syntysija lienee Färsaaret!

Did you know
… that the man who founded New York in USA, Jonas Bronck (1600?–1643) was originally from Tórshavn, Faroe Islands, where his father was a pastor in the Lutheran Church. Bronck arrived at New Amsterdam in 1639, and his name is perpetuated in Bronx Borough, Bronx Park, Bronxville, in New York.


Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.