Goottirockin “isä” UK Decay saapuu ensi kertaa Suomeen

UK Decay on Lutonista, Englannista kotoisin oleva postpunk-bändi, joka on yksi merkittävistä nimistä koko goottirock-skenen synnyssä. Viimein vuonna 2013 bändi saadaan Suomeenkin.

Bändi toimi lyhyen, mutta sitäkin merkittävämmän ajan vuosina 1979-83. He yhdistivät synkän postpunkin poliittiseen sanomaan ja UK Decaysta tulikin pian Bauhausin ja Siouxsie & The Bansheesin ohella yksi aikansa kolmesta suosituimmasta goottinimestä, vaikka koko termiä gootti ei ollut tuolloin edes keksitty.

UK Decay niitti mainetta kiertelemällä niin punk- kuin goottibändienkin kanssa jopa Amerikassa saakka. Yhteiskeikoilla nähtiin mm. Bauhaus, Dead Kennedys, Crass, Theatre Of Hate ja monet muut legendaariset ryhmät. Vuonna 2009 bändi kasasi rivinsä uudestaan ja soitti Drop dead -festivaalien pääesiintyjänä Portugalissa.

UK Decayn uusi albumi, ensimmäinen 32 vuoteen, ilmestyy tammikuussa ja sitä juhlistetaan soittamalla Kuudennella linjalla. Levyn on tuottanut Chris Tsangarides (Depeche Mode, Thin Lizzy,Japan, Killing Joke, Black Sabbath etc. etc.)

KEIKKA
Pe 18.1.2013 Kuudes Linja, Helsinki + Silent Scream, DJ Juha Juntunen

LIPUT
17 euroa, ennakot Tiketistä