Flow’ssa hurmannut Destroyer saapuu klubikeikalle Suomeen

Viime vuoden Flow-festivaaleilla hurmannut Destroyer palaa ensi syksynä Helsinkiin. Vokalisti/kitaristi Dan Bejarin johtama kanadalaisyhtye esiintyy Tavastialla sunnuntaina 25. marraskuuta. Destroyerin ensimmäisen Suomen klubikeikan liput tulevat myyntiin Tikettiin perjantaina 11. toukokuuta.

Vuonna 1995 Vancouverissa perustettu, mutta laajemman läpimurron tammikuussa 2011 arvostetun Merge-levymerkin (mm. Arcade Fire, Conor Oberst, Caribou) kautta julkaistulla ”Kaputt”-albumillaan saavuttanut Destroyer vei viimeisimmällä levyllään yhtyeen 80-lukuiset aikuisrock-vaikutteet uudelle tasolle. Bändin uran ylistetyin, järjestyksessään jo yhdeksäs, pitkäsoitto äänestettiin esimerkiksi Pitchforkissa vuoden toiseksi parhaaksi julkaisuksi ja myös Rumban vuosipollissa ”Kaputt” nousi kärkisijoille. Lisäksi levy nostettiin bändin kotimaassa Kanadassa Polaris Music Prize- ja Juno-ehdokkaiksi.

Indien ja soft rockin ohella Destroyerin äänimaisemissa on kuultavissa vaikutteita myös varhaisesta glam rockista, new wavesta, diskosta ja folkista. The New Pornographers- ja Swan Lake -yhtyeistä tuttu keulahahmo Bejar kuvaileekin Destroyerin soundia ”eurooppalaiseksi bluesiksi”.

[youtube puu3IvKnSb4]

Yhtye saapuu Suomeen kiivastahtisten kevään ja kesän jälkeen. Lähiaikojen ja -tulevaisuuden keikkoihin mahtuu esiintymisiä Kalifornian Coachellasta parhailla eurooppalaisille festivaaleille.

KEIKKA
Su 25.11.2012 Helsinki, Tavastia

LIPUT
Myyntiin pe 11.5.2012 klo 9.00
– 23 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti
– 25 EUR ovelta


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.