Fatboy Slim ensi kertaa Suomeen Wonder Festivalin pääesiintyjäksi

fatboyslimMaaliskuun 8.-9. päivänä Espoon vesipuisto Serenassa järjestettävän Wonder -festivaalin ulkomaiset pääesiintyjät on julkistettu. Festivaalin perjantai-illan pääesiintyjä on ensimmäistä kertaa Suomessa esiintyvä Fatboy Slim.

Fatboy Slim, eli Norman Cook, on yksi elektronisen musiikin ikonisimmista hahmoista. Hänen superhittinsä “The Rockafeller Skank”, “Praise You”, “Right Here Right Now” ja “Weapon of Choice” määrittelivät 90-luvulla elektronista musiikkia uudelleen ja nostivat sen pop-listojen huipulle. Fatboy Slim on voittanut kymmenen MTV Music Awardia, sekä kaksi Brit Awardia. Hänen läpimurtoalbuminsa “You’ve Come a Long Way, Baby” nousi listaykköseksi niin Isossa Britanniassa, USA:ssa kuin lukuisissa muissakin maissa myyden yhteensä maailmanlaajuisesti yli kolme miljoonaa kappaletta. Vuonna 2006 julkaistu, myös platinamyynteihin yltänyt “Why Try Harder” -kokoelma kertoo menestyksen laajuudesta: se sisältää peräti 10 brittilistan Top 10:een yltänyttä kappaletta. Cook on julkaissut viisi Fatboy Slim -albumia. Näistä viimeisin, “Here Lies Love” julkaistiin vuonna 2010.

[youtube FMrIy9zm7QY]

Cook nousi brittilistan kärkeen ensimmäistä kertaa jo 1980 -luvun puolivälissä, Housemartins -yhtyeen basistina, kappaleilla “Happy Hour” ja “Caravan of Love”. Cook on pysynyt elektronisen tanssimusiikin kirkkaimmassa kärjessä 1990 -luvulta tähän päivään asti ja jatkanut esiintymistä maailman suurimmilla areenoilla.

Vuoden 2012 Lontoon Olympialaisten päätösjuhlissa hän esiintyi täydelle olympiastadionille ja sadoille miljoonille TV:n katselijoille ympäri maailman. Hän on esiintynyt kaikkialla, Australian maineikkaasta Bondi Beachista igluihin, Kiinan muurille, Ibizalle ja Yhdysvaltoihin. Hänet tunnetaan hyvin myös rantajuhlien erityisosaajana ja kotikaupunkinsa Brightonin rannalla järjestetystä Big Beach Boutique -konserttien sarjasta. Näistä suurimmassa, vuonna 2002, hän esiintyi 250 000 ihmiselle. Big Beach Boutique -tapahtumia on järjestetty myös Brasilian ja Japanin rannoilla. Tämä tekeekin hänestä täydellisen esiintyjän Serenan vesipuistoon.

Festivaalin lauantain pääesiintyjä on hollantilainen progressiivisen housen supertähti Sander Kleinenberg. Muihin ulkomaisiin vahvistuksiin kuuluvat italialainen elektro-punkin mestari Congorock, Tiëston suosikkituottaja, hollantilainen Sied van Riel, sekä virolainen drum ‘n’ bass-kollektiivi Tjuun In. Kotimaisia esiintyjiä tapahtumassa on yli 50.

Wonder on ensimmäinen suomalainen premium-vesipuistotapahtuma. Festivaali panostaa aiempiin Suomessa järjestettyihin vesipuistotapahtumiin nähden huomattavasti enemmän visuaaliseen sisältöön, ruokaan, juomaan sekä kokonaisvaltaiseen yleisökokemukseen. Festivaalin visuaalisen ilmeen ja valaisun suunnittelee mm. Lux Helsinki -konseptin ja Flow Festivalin valaisun takana oleva Sun Effects Oy:n päävalosuunnittelija Matti Jykylä. 18000 neliömetrin kokoinen ja yli +35 asteinen Serena tarjoaa kävijöille hiemar erilaisen festariympäristön.

Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.