Erykah Badu viimeistelee Ruisrock-sunnuntain, uudelta stage dive -lavalta saa daivailla luvan kanssa

Ensi kuun alussa 5.-7.7. juhlittavan Ruisrockin sunnuntaipäivän viimeinen kiinnitys on yhdysvaltalaistähti Erykah Badu. Kotimaisia kiinnityksiä ovat Roope Salminen ja Koirat sekä Turku Rock Academy -bändit Alice Airbuzz ja Harmi.

Erykah Badu on yksi neo soul -liikkeen alullepanijoista, uuden vuosituhannen Billie Holiday, jonka vaikutus on näkynyt laajalti. Artistin vuonna 1997 ilmestynyt ”Baduizm”-debyytti on genren merkkiteos ja arvostelumenestys, joka palkittiin kahdella Grammy-palkinnolla. Suomessakin aikaisemmin muutaman ylistetyn konsertin tehnyt artisti on julkaissut kaikkiaan viisi studioalbumia, joista viimeisimmät ovat albumikaksikko ”New Amerykah Part One (4th World War)” (2008) ja ”New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)” (2010). Elokuvanäyttelijänäkin kunnostautunut Badu tunnetaan ahkerasta yhteistyöstään muiden artistien kanssa sekä Soulquarians-kollektiivista, jossa vaikuttavat myös mm. Common, Mos Def ja Q-Tip. Artistin tuoreimpiin tekemisiin kuuluu yhteisbiisi ”Q.U.E.E.N.” Janelle Monaen kanssa.

Tämän kesän uutuutena festivaalialueelle nousee KOFFin stage dive -lava, jolla yleisö pääsee daivailemaan luvan kanssa. Bileistä lavalla vastaa kaikkina kolmena päivänä urakoiva cover-kokoonpano Roope Salminen ja Koirat, joka tulkitsee hip hop -helmiä meiltä ja maailmalta. Seitsenhenkisen ryhmän räiskyvä livemeininki on kerännyt hetkessä yhtyeelle suuren fanikunnan. Yleisö pääsee hyppimään esiintymislavan eteen pystytetylle jättipatjalle, jonka pintakuvitukseksi on painettu keikoilta tuttu yleisömeri.

Turku Rock Academy ja Ruisrock yhteistyöhön

Ruisrock on aloittanut yhteistyön Turun kaupungin Nuorten palveluiden Turku Rock Academy -hankkeen kanssa. Turku Rock Academyn ensimmäisen vuoden aikana kuusi yhtyettä ovat harjoitelleet ohjatusti, keikkailleet ahkerasti, oppineet klinikoilla, tehneet demoja ja osa jopa levyttänyt. Yhteistyön tuloksena kaksi yhtyeistä pääsee tänä kesänä soittamaan ensimmäiset Ruisrock-keikkansa.

Lauantaina lauteille nousee synth/indierock-yhtye Alice Airbuzz, joka on julkaissut Turku Rock Academyn alaisuudessa jo kaksi singleä. ”Lentokaloja”-ensisinglensä julkaissut Harmi puolestaan tanssittaa festarikansaa sunnuntaina raikkaalla suomipopilla J. Karjalaisen ja Pariisin Kevään hengessä.

”Turku Rock Academy tekee todella hienoa työtä Turun seudun aloittelevien bändien kanssa ja on mahtavaa nähdä miten bändejä ohjataan uran alkutaipaleella kunnianhimoisesti eteenpäin. Myös Ruisrockin lavoille halutaan uusia nuoria tulokkaita ja tarjoamme enemmän kuin mielellämme valituille bändeille mahdollisuuden saada kokemuksen myös isolla rockfestivaalilla esiintymisestä. Bänditoiminnan suola on ennen kaikkea keikkailu ja uskon että Ruisrockin jälkeen bändit ovat entistä valmiimpia kohti isompia ja isompia estradeja ympäri Suomen”, toteaa Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.

Yli 70-vuotiaat ilmaiseksi festivaalille

Ruisrock ja Turun kaupunki tarjoavat kaikille viimeistään tämän vuoden aikana 70 vuotta täyttäville ilmaisen sisäänpääsyn festivaalille sekä vesibussikuljetuksen festivaalialueelle Turun keskustasta ja takaisin. Lipun saa festivaalille ilman ennakkoilmoittautumista henkilöllisyystodistusta näyttämällä Ruisrockin akkreditointipisteestä, joka sijaitsee festivaalin aikaan Turun keskustassa hotelli Radisson Blu Marina Palacen 2. kerroksen aulassa.

Ruisrockin kaikki lipputyypit ovat myynnissä Tiketissä, Lippupisteessä ja Ruiskioskissa. Festivaalin kolmen päivän liput maksavat 120 euroa, kahden päivän liput 105 euroa ja yhden päivän liput 75 euroa sekä mahdolliset toimituskulut myyntipisteistä. Festivaalin VIP-liput ja leirintäalueen liput ovat myynnissä ainoastaan Tiketissä ja Ruiskioskissa. Jokaisesta lipputyypistä on myös myynnissä Saaristomeri-tukilippu, jonka ostamalla asiakas voi lahjoittaa kolme euroa vesien suojelemiseen Saaristomeren Suojelurahastolle (Rahankeräyslupa nro 2020/2012/3159).