Chisu tyhjensi Emma-pöydät

Musiikkialan (ts. lähinnä isojen levy-yhtiöiden) vuosittaisessa Emma-gaalassa  jaettiin jälleen tunnustuksia enimmäkseen levymyyntiin perustuen. Vuoden ehdottomasti näkyvin artisti oli Chisu ja hän pokkasikin lähes kaiken mahdollisen Emmoista (Jenni Vartiainenhan ei viime vuonna julkaissut uutta, joten Jennin vuoro on varmaan taass ensi kerralla vai olisiko vaihteeksi taas Jonna Tervomaan vuoro).

Vuoden 2011 palkitut

Vuoden albumi: Kun valaistun – Chisu
Vuoden alternative- / indiealbumi: Soita mulle – Regina
Vuoden artisti 2011 (Yleisöäänestys): Lauri Tähkä
Vuoden biisi: Silkkii – Jukka Poika (san. Jukka Rousu, säv. Kari Hulkkonen, Seppo Salmi, Pasi Viljanen, Tommi Tikkanen, Antti Lauronen, Jori Hulkkonen)
Vuoden etnoalbumi: SydänJuurilla – Freija
Vuoden hiphop- / elektroninen-albumi: Mustaa kultaa – Jare & VilleGalle
Vuoden iskelmäalbumi: Erämaa – Tuure Kilpeläinen
Vuoden jazzalbumi: Vespers – Iro Haarla Quintet
Vuoden klassinen albumi: Isola – Sebastian Fagerlund; Göteborgin sinfoniaorkesteri; Dima Slobodeniouk, kapellimestari
Vuoden lastenalbumi: Traktori – Ammuu
Vuoden live-esiintyjä: Jukka Poika
Vuoden metallialbumi: Relentless Reckless Forever – Children Of Bodom
Vuoden miessolisti: Tuure Kilpeläinen
Vuoden musiikkivideo: Sabotage – Chisu (ohjaaja: Misko Iho / Juma Tuotanto)
Vuoden myydyin albumi: Nightwish – Imaginaerum (67 932 kpl)
Vuoden naissolisti: Chisu
Vuoden popalbumi: Kun valaistun – Chisu
Vuoden rockalbumi: Sensory Overdrive – Michael Monroe
Vuoden tulokas: Jare & VilleGalle
Vuoden tuottaja: Chisu
Vuoden yhtye: Michael Monroe
Vuoden vienti-Emma: Sunrise Avenue
Erikois-Emma: Apulanta
Raadin perustelut: “Omaleimaisen suomi-rockin tekijä — yhtye, joka 20-vuotisen uransa aikana on piiskannut itsestään 12 studioalbumia (joista kaksi englanninkielisiä), kokoelmia, ja 31 singleä. Yhtyeen musiikilliset juuret ovat tukevasti punkissa. Kokeiluista, kehityksestä – jopa seestymisestä – huolimatta on se pysynyt uskollisena juurilleen. Yhtye onkin toiminnallaan ja asenteellaan ollut esimerkkinä monelle suomalaiselle uuden polven artistille ja yhtyeelle. Musiikillisen omaleimaisuuden lisäksi omaa ovat olleet niin levy-yhtiö, levitys kuin oheistuotteiden kauppa. Yhtye on myös saavuttanut mainetta ”ryhmänä jota ei kannata kutsua suoraan lähetykseen”. Punk asenne ei kuitenkaan ole ollut este menestykselle. Ostava yleisö on arvostanut aitoutta, ja yhtyeellä kaiken kaikkiaan 28 kulta tai platinalevyä, joukossa yli 30 tuhatta kappaletta myynyt triplaplatina -single. Yhteen – tähän saakka – suurimpiin menestyksiin kuuluvat mm. Koneeseen kadonnut, Teit meistä kauniin, ja Anna mulle piiskaa.”
Erikois-Emma: Jukka Haarma
Raadin perustelut: “Musiikkitoimittaja, rock-kriitikko, radiopersoona, musiikkivaikuttaja, blogisti, ja paljon muuta… mutta ennen kaikkea ja ennen muuta musiikista aidosti välittävä mies. Hän on tehnyt pitkän uran Yleisradion musiikkitoimituksessa – Rockradiosta lähtien, kulkien Radio Mafian kautta — ja sen lisäksi kirjoittanut, kommentoinut, ja blogannut aktiivisesti eri julkaisuissa. Hänellä on paitsi laaja ja syvällinen musiikin tuntemus, myös rohkeutta lähestyä musiikintekijöitä ymmärtäen ja lämmöllä. Sitä löytyy vain harvoilta ja valituilta.”


Posted

in

,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.