Built to Spill ensivisiitille Suomeen

Yhdysvaltalainen indierock-yhtye Built To Spill saapuu alkusyksystä Suomeen. Yli 20 vuotta kestäneellä urallaan palvotun kulttibändin asemaan noussut kokoonpano nousee Tavastian lavalle lauantai-iltana 5. lokakuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Tiketissä perjantaina 15. maaliskuuta.

Pavement- ja Yo La Tengo -henkistä slacker-indietä, Dinosaur Jr.:n kaltaista äänekästä vaihtoehtorockia ja Neil Young -tyylistä rämisevää americanaa soittava Built To Spill kuuluu amerikkalaisen indie-musiikin keskeisiin nimiin. Yhtye on vuodesta 1992 jatkuneen uransa aikana julkaissut seitsemän pitkäsoittoa, joista viimeisimpänä ilmestynyt ”There is No Enemy” julkaistiin vuonna 2009. Kokoonpano nauttii varsinkin Pohjois-Amerikassa indie-bändiksi poikkeuksellisen suurta suosiota, ja nykynimistä esimerkiksi Band of Horses ja Death Cab for Cutie ovat paljon velkaa Built To Spill -soundimaailmalle.

Jo pidemmän aikaa hiljaiseloa viettänyt yhtye on tänä vuonna tekemässä paluuta uudistuneella kokoonpanolla. Jäljittelemättömästä lauluäänestään tunnettu vokalisti-kitaristi Doug Martch sekä yhtyeen pitkäaikaiset kitaristit Brett Netson ja Jim Rothon ovat löytäneet taustalleen uuden rytmiryhmän, ja päivittynyt kokoonpano on ilmoittanut myös aloittaneensa seuraavan Built To Spill -albumin äänitykset.

Illan avaa kokeellista vaihtoehtorockia soittava sveitsiläinen Disco Doom, joka on useiden Built To Spill -yhteiskiertueiden ohella keikkaillut myös esimerkiksi Dinosaur Jr.:n ja Butthole Surfersin seurassa.

KEIKKA
La 5.10.2013 Helsinki, Tavastia

LIPUT
Myyntiin pe 15.3.2013 klo 9.00
– Alkaen 30 EUR, ennakko: Tiketti
– Ovelta 31 EUR