Bowie 40v, Loiri 50v – veteraanit juhlistavat julkaisujaan ja uriaan

1972 julkaistu Ziggy Stardust oli David Bowien viides ja todennäköisesti myös tunnetuin albumi. Bowien Ziggy Stardust -alter ego on edelleen muistettava osa miehen historiaa, joten on luonnollista, että 40 vuotta levyn julkaisun siitä tehdään remasteroitu versio. The Rise and Fall of Ziggy Stardust and The Spiders From Mars (2012 – Remaster) julkaistaan 6. kesäkuuta. Toki 30 vuoden kohdallakin levy julkaistiin uudelleen, mutta siitähän on jo niin pitkä aika, ettei hektisessä yhteiskunnassa kukaan sitä enää muista ja saadaanpa myytyä jälleen uusi versio levystä superfaneille. Levy julkaistaan CD:nä, sekä rajoitettuna LP & DVD -painoksena. DVD (audio) sisältää 2012 remasteroitujen Hi-Resolution-versioiden lisäksi myös 5.1 miksaukset, joista neljä on ennen julkaisemattomia: Moonage Daydream (instrumentaali), The Supermen, Velvet Goldmine ja Sweet Head.

Yksi Suomen legendaarisimmista multitalenttikameleonteista eli Vesa-Matti Loiri puolestaa juhlii 50-vuotista taiteilijauraansa konserttisarjalla. Loirin ura alkoi Pojat-elokuvasta, johon Mikko Niskanen kiinnitti hänet vasta 15-vuotiaana. Elokuva ilmestyi vuonna 1962. Jo tuolloin Loiri esiintyi aktiivisesti ja Pojat-elokuvaan hänet löydettiinkin Elannon näyttämöltä rokkia laulamasta. Loiri on urallaan näytellyt 69 filmissä, julkaissut 31 äänilevyä, sekä tehnyt lukemattoman määrän rooleja televisiossa. Hänen albumejaan on myyty pelkästään tällä vuosituhannella 600 000 kappaletta ja koko uran aikana reilusti yli miljoona kappaletta.

Konsertit
Pe 28.9. klo 19.00 – Hartwall Areena, Helsinki
Pe. 5.10. klo 20.00 – Nokia Kontserdimaja, Tallinna
Pe. 12.10. klo 19.00 – Lappi-Areena, Rovaniemi

LIPUT
Lipunmyynti konsertteihin alkaa maanantaina 26.3. klo 9.00
Helsinki: 49€ (+mahd. toimituskulut) Lippupisteen myyntipisteistä
Tallinna: Matkapaketit alkaen 119€ (+mahd. toimituskulut) Varaukset Matka-Vekasta
Rovaniemi: 49€ (+mahd. toimituskulut) Lippupisteen myyntipisteistä


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.