Beck työstää klassikkolevyistä uusia versioita

Amerikkalainen indieartisti Beck, joka tuli aikanaan tunnetuksi Loser-megahitistään, on tehnyt erikoisen aluevaltauksen, minkä tekijänoikeudellinen laillisuus on kyllä hieman kyseenalainen. Mies on perustanut Record Club -nimisen osion kotisivuilleen, jossa hän yhdessä kavereidensa (mm. Devendra Banhart, MGMT, Jamie Lidell ja tuottaja Nigel Godrich) kanssa julkaisevat uudelleennauhoituksia klassikkolevyistä, tarjolla on videoita itse nauhoitussessioista.

Ensimmäisenä levynä käsittelyssä on The Velvet Undergroundin debyyttilevy The Velvet Underground & Nico. Tähän mennessä on levyn 11 raidasta versioitu seitsemän, tuoreimpana Heroin-biisi. Näyttää ainakin siltä, että levy käydään läpi alkuperäisessä biisijärjestyksessä. Uusia biisejä pitäisi tulla tarjolle viikottain. Ilmeisesti ne myös katoavat pikatahtiin, koska ainakaan tällä hetkellä osaa biiseistä ei ole enää tarjolla.

Luvassa on ilmeisesti myös lisää uudelleenkäsittelyjä, nähtäväksi tosiaan jää miten tekijänoikeusjärjestöt suhtautuvat tähän kokeiluun.

Tuotoksia voit kuunnella osoitteessa www.beck.com/record_club.

Record Club: Velvet Underground & Nico “Heroin”.