Bar Loosen 10v-juhlaviikko starttaa tänään

Kuin varkain kymmenvuotiaaksi kasvanut rokkiravintola Bar Loose juhlii vuosipäiviään pitkän kaavan mukaan toukokuun toisella viikolla. Keskiviikon 9.5. ja äitienpäiväsunnuntain 13.5. välillä Bar Loosessa on tarjolla musiikkia akustisista ilmaiskeikoista kansainväliseen garagefestivaaliin – dj-tarjontaa unohtamatta. Sukupolvet kohtaavat: on todennäköistä, että yksikään uusia yhtyeitä esittelevän keskiviikkoisen Ankkuri-klubin esiintyjistä ei ollut vielä syntynyt silloin kun Gutter Island -festivaalin lauantaina päättävä The Nomads on perustettu. Radio Helsingin kesäklubin avajaisissa Bar Loosen yläkerrassa kuullaan Aino Vennaa ja synttäriviikon viimeinen live-esiintyjä on puolestaan Kari Peitsamo.

Toukokuussa 2002 Fredrikinkadulla ovensa avannut Bar Loose muodostui nopeasti kaupungin rock-väen piipahduspaikaksi ja olohuoneeksi. Muutto Annankadulle 2009 tarkoitti sitä, että jo vanhan Loosen nurkassa toteutetut, joskus tilanpuutteen vuoksi akrobatiaa vaatineet live-esiintymiset saivat aivan uudet olosuhteet alakerran klubitilassa. Osaavat dj:t ovat olleet alusta saakka olennainen osa Bar Loosea ja muutto paransi myös heidän toimintamahdollisuuksiaan. Kymmenvuotisjuhlien yhteydessä Bar Loosen keittiössä puhalletaan kakusta kaksi kynttilää: rockväelle ja yöeläjille on tarjottu myös ruumiinravintoa vuodesta 2010.

Menneistä vuosista on jäänyt paljon säilyttämisen ja muistelemisen arvoista. Sitä samaa toivotaan myös tulevaisuudelta, eli Bar Loose aloittaa toisen vuosikymmenensä uteliaana ja valoisin mielin.

JUHLAVIIKON OHJELMA

Keskiviikko 09.05.2012
RADIO HELSINGIN KESÄKLUBIN AVAJAISET: AINO VENNA + DJ SAMAE KOSKINEN klo 19-04 BAR LOOSEN YLÄKERRASSA. Ilmainen.
+
ANKKURIKLUBI! LIKE A GLOVE – LEVYNJULKKARIT + NEAT NEAT 7/5e

Torstai 10.05.2012
GUTTER ISLAND PRE-PARTY: BABY WOODROSE (DEN) + DEATH HAWKS + Rock & Spesialreiser dj’s Farbror Fuzz & Joao Caveira 15/13e

Perjantai 11.5.2012
GUTTER ISLAND FINLAND! BABY WOODROSE (DEN) + HEAVY TIGER (SE) + THE FLAMING SIDEBURNS + THE COUNTRY DARK 20/18e
+ Rock & Spesialreiser dj’s Farbror Fuzz & Joao Caveira

Lauantai 12.5.2012
GUTTER ISLAND FINLAND! THE NOMADS (SE) + HOLA GHOST (DEN) + THE SOULS + DISGRACE + Club Casino dj’s Lord Fatty & John Wayne 20/18e

Sunnuntai 13.05.2012
KARI PEITSAMO AKUSTISESTI YLÄKERRASSA klo 20:00. Ilmainen.
+
LATE NIGHT @ BAR LOOSE: TURN IT LOOSE! Dj’s Tytti & Cool Banana klo 23-04. Ilmainen.