Balkanmusiikin legenda Boban Marković klubikeikalla Suomeen

Balkanilaisen rytmimusiikin tunnetuin nimi, serbialainen vaskimusiikkiyhtye Boban & Marko Markovic Orchestra saapuu Helsinkiin Kulttuuritehdas Korjaamolle lauantaina 3. marraskuuta. Korjaamon ja Balkan Fever -klubin vieraaaksi saapuva 13–henkinen orkesteri puhaltaa marraskuiseen iltaan romanimusiikin tanssittavia, elämää täynnä olevia rytmejä.

Romanimusiikin maailmankuuluksi tehnyt, Emir Kusturican Underground -elokuvasta (1995) huimaan suosioon noussut trumpetisti Boban Marković nähdään Helsingin–keikalla yhdessä poikansa Markon kanssa. Isä ja poika ovat soittaneet yhdessä jo vuosikymmenen: Marko Marković (synt. 1988) liittyi orkesteriin vain 14-vuotiaana vuonna 2002. Hänenkin instrumenttinsa on trumpetti. Marko Marković on nykyisin bändin pääsolisti, mikä on tuonut hänelle aseman romanimusiikin rocktähtenä.

Nopea, energinen romanimusiikki on perinteisesti ottanut vahvoja vaikutteita vanhasta jazzista, mutta Markovićit ovat lainanneet musiikkiinsa myös sävyjä muun muassa Bollywood-elokuvista ja klezmeristä. Pääroolissa keikoilla ovat tietysti puhaltimet, mutta miehet takovat tunnelmaa kattoon myös laulamalla.

Ympäri Eurooppaa festivaaleilla ja konserttisaleissa ahkerasti keikkaileva orkesteri julkaisee uuden levyn lokakuussa. Viime vuonna yhtye teki yhdessä taiturimaisesta soitostaan tunnetun romanialaisorkesteri Fanfare Ciocărlian kanssa levyn Balkan Brass Battle (2011), jossa yhtyeet ottivat mittaa toisistaan.

KEIKKA
La 3.11.2012 Korjaamon vaunusali, Helsinki

LIPUT
Ennakkoon 26 € + toimituskulut / ovelta 29 €, korjaamolaiset 23,50 € + toimituskulut / ovelta 26 €
Ennakkoon Lippupisteestä ja Tiketistä. K-18.