Avenged Sevenfold starttaa Euroopan-kiertueensa Suomesta

Vastikään uuden ”Hail To The King”-sinkkunsa julkaissut Avenged Sevenfold saapuu Suomeen syksyllä. Elokuun 23. päivä julkaistavan ”Hail To The King”-albuminsa myötä Avenged Sevenfold lähtee mittavalle maailmankiertueelle, jonka Euroopan osuus käynnistyy Helsingin Hartwall Areenalta keskiviikkona 6. marraskuuta. Yhtye saapuu Suomeen lämmittelijöinään Five Finger Death Punch ja Device. Liput konserttiin tulevat myyntiin perjantaina 26. heinäkuuta Lippupisteessä.

Huntington Beachista, Kaliforniasta kotoisin oleva Avenged Sevenfold perustettiin vuonna 1999, jäsenten ollessa vasta 18-vuotiaita. Bändi aloitti musiikillisen uransa metalcoresta, mutta on vuosien varrella muovannut linjaansa kevyempään, monimuotoisempaan suuntaan. Yhtye on myynyt sittemmin urallaan yli 8 miljoonaa levyä ja esiintynyt pelkästään vuosina 2010 ja 2011 yli miljoonalle ihmiselle. Avenged Sevenfold on vahvistanut julkaisevansa uuden albumin ”Hail To The King” 23. elokuuta. Kyseessä on yhtyeen kuudes studioalbumi ja sen on tuottanut Mike Elizondo.

Bändin edellinen albumi, myös Suomessa kultaa myynyt “Nightmare” poiki yhtyeelle kolme listaykköshittiä, levyn nimikkosinglen ollessa yhdysvaltojen rock-radioiden vuoden 2010 soitetuin kappale. Avenged Sevenfold on esiintynyt Suomessa viimeksi Provinssirockissa 2011 sekä loppuunmyydyssä Helsingin Jäähallissa 2010.

Vuonna 2005 perustettu Five Finger Death Punch on niittänyt mainetta ja kunniaa niin kotimaassaan kuin muualla maailmassa, levyjen noustessa järjestäen USA:n rock-listojen kärkisijoille. Bändi on kiertänyt perustamisestaan lähtien lähes tauotta genrensä jättiläisten kuten Kornin, Disturbedin, Slipknotin, Mastodonin ja Triviumin kanssa. Five Finger Death Punch julkaisee uuden, kahdelle levylle levittäytyvän ”The Wrong Side of Heaven and the Righteous Side of Hell” -eepoksensa vielä kuluvan kesän aikana.

Device on Disturbedistä tutun laulaja David Draimanin ja Filterissä kitaroineen Geno Lenardon uusi, industrialin koneellista äänimaailmaa metalliin yhdistelevä bändi. Disturbedin mentyä tauolle vuonna 2011, Draiman ja Lenardo perustivat Devicen alkuvuodesta 2012. Yhtyeen omaa nimeä kantava debyyttilevy julkaistiin tämän vuoden huhtikuussa ja sillä vierailevat mm. Ozzy Osbourne, Tom Morello (Rage Against The Machine, Audioslave), M. Shadows (Avenged Sevenfold) ja Serj Tankian (System of a Down).

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]https://soundcloud.com/devicetheband[/soundcloud]

KONSERTTI
Ke 6.11.2013 Helsinki, Hartwall Areena
Ovet klo 18.30

LIPUT
Myyntiin pe 26.7.2013 klo 9
Liput toimituskuluineen alkaen 63,50 euroa Lippupisteen myyntipisteistä
LIPPU+LEVYPAKETTI: Toimituskuluineen alkaen 88,40 euroa Lippupisteen myyntipisteistä