Astrid Swanille helppo on haastavaa

Atrid Swan - Better than Wages
Uutta Better Than Wages -levyäsi pidetään edellistä Spartan Picniciä helpommin lähestyttävänä. Mikä on sinun mielestäsi helppoa ja vaikeaa musiikissa?

– Huomaan että kun sanon tämän uuden levyn olevan helpompi, puhun ehkä vähän muiden suulla. Ei Spartan Picnic ollut omasta mielestäni vaikea, mutta tiesin, että se ei vastaa ajatusta popmusiikista nopeana kulutustavarana.

Onko Better than Wages sitten helposti syötävä ja sulateltava levy?

– No sanotaan, että helposti lähestyttävä. Tässä on aika paljon referenssejä ja paljon helppoa popmusiikin traditioon liittyvää. Mutta siinä on sovituksellisesti ja sanoituksellisesti aika paljon tasoja, mitkä tekevät siitä hieman alkuvaikutelmaa monimutkaisemman.

Pyritkö tietoisesti tavoittamaan laajemman yleisön tällä uudella levyllä?

– En, halusin itse keventää linjaa. Yksi iso asia oli se, että halusin tehdä heti Spartan Picnicin perään lisää biisejä. Yleensä on ollut joku tauko, enkä minä jaksa tai innostu heti kirjoittamaan. Kun oli soittanut Spartan Picniciä livenä oli muodostunut sentyyppisiä juttuja, jotka oli selkeästi hauskempia sekä minulle että yleisölle. Sitä kautta halusin tehdä livesoittoon nopeammin istuvaa materiaalia. Minulle oli myös iso haaste kirjoittaa yksinkertaisemmin, koska minulle on helpompaa kirjoittaa sellaista monihaaroittuvaa ja rönsyilevää musiikkia.

Harjoititko vähemmän itsesensuuria tällä kertaa?

– Joo. Minulla ei ollut aikaa. En jättänyt itselleni sitä mahdollisuutta. Oikeastaan vasta nyt olen miettinyt että “hups, mitä tuli sanottua”.

Levyllä on kappale nimeltä 2000-2010 (I’m Not Even 30), jossa mennään aikaisin nukkumaan. Iskikö kolmenkympin kriisi ennen kolmeakymppiä?

– Olen väittänyt kaikille että ei, mutta teksti puhuu vähän toista kieltä. Luulin kirjoittavani biisin ”hähää, en oo ees kolkyt” -asenteella. Kun sitä jälkeenpäin kuuntelee, niin se nukkuminen vetää vähän mattoa sen naureskelun alta.

Sami Sanpäkkilä kuvasi eilen edellä mainitusta 2000-2010 (I’m Not Even 30) -kappaleesta musiikkivideon, ja tässä se jo on! Nopeaa toimintaa!

Astrid Swan & The Drunk Lovers: 2000 – 2010 (I’m Not Even 30) from Sami Sänpäkkilä on Vimeo.

Astrid Swanin kolmas albumi, The Drunk Loversin kanssa tehty Better Than Wages tänään kaupoissa. Swan yhtyeineen keikkailee uuden levyn tiimoilta seuraavasti:

4.9. Stupido Shop, Helsinki (IN-STORE)
9.9. YO-talo, Tampere
11.9. Levykauppa Äx, Helsinki (IN-STORE)
12.9. Image-klubi @ Korjaamo, Helsinki
17.9. Frannz Club, Berlin
30.9. Klubi, Tampere
1.10. Klubi, Turku
14.10 Tavastia, Helsinki
30.10. Bar 15, Seinäjoki
19.11. Suisto-Klubi, Hämeenlinna
20.11. Dynamo, Turku
21.11. Blue Pool, Forssa

astridswan.blogspot.com
www.myspace.com/astridswanPosted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.