Apulanta loisti Nosturissa

2.4.2011. Nosturi, Helsinki

Apulanta, Apulanta, Apulanta. Mistä edes aloittaisin? Pakko heti alkuun sanoa, että oli kyllä helvetin hyvä keikka.

Lämppäri The Blanko jäi pienen myöhästymisen vuoksi tällä kertaa näkemättä, saavuimme Nosturille kuitenkin onneksi ajoissa ennen Apulantaa. Pitkältä keikkatauolta palannutta bändiä oli selkeästi odotettu, paikka oli pakkautunut täyteen jos jonkin näköistä Apis-fania ja keikkafiilis oli sisällä parhaimmillaan. Kentällä heiluivat sulassa sovussa niin pitkän linjan fanit, känniset keski-ikäiset satunnaiskuuntelijat kuin nuoremman polven keikkailijatkin.

Kuva: Nelly Tatti
Kuva: Nelly Tatti

Bändi on itse tuoreissa haastatteluissa maininnut kaipaavansa takaisin keikkalavoille, ja tämän kyllä huomasi. Alusta alkaen oli selvä, että Apulannan tämänhetkinen livekunto on loistava. Käännyin keikan aikana useampaan otteeseen kuvaajamme puoleen, vain hehkuttaakseni innoissani sitä kuinka hyvin bändi veti. Tämä oli itse asiassa itselleni ensimmäinen Apulannan klubikeikka ikinä, aikaisemmin bändiä on tullut todistettua vain silloin tällöin festareilla. Oli mielenkiintoista nähdä festareiden kestosuosikki tällä kertaa Nosturissa, areenana Nosturi sopii mielestäni Apulannalle paremmin kuin hyvin. Oli virkistävää nähdä Nosturin lavalla kerrankin suomalainen bändi. Wirtasen Tonin jutut olivat oikeasti hauskoja ja bändin ei tarvinnut sortua epämääräiseen yleisön kosiskeluun. Lavalta ensimmäisenä pisti silmään harvemmin Nosturilla nähty screeni, mikä toi ehdottomasti oman mielenkiintoisen lisänsä jo muutenkin hyvälle keikalle.

Kuva: Nelly Tatti
Kuva: Nelly Tatti

Suurin osa settilistasta oli taattua kaikille tuttua Apulantaa, iso hitit kuultiin lähes poikkeuksetta kaikki. Yleisö hoilasi uskollisena mukana koko melkein parituntiseksi venähtäneen keikan ajan. Meno oli koko keikan ajan niin tasaisen kovaa, että on vaikea nostaa yksittäisiä biisejä kohokohdiksi. Loistava Armo, useaan otteeseen keikan aikana kovaan ääneen toivottu Viivakoodit ja settilistan viimeinen heitto, Anna mulle piiskaa jäivät lopulta ehkä eniten mieleen.

Apulannalta on syksyllä tulossa ulos uusi, yhdestoista albumi, jolta on juuri lohkaistu ensimmäinen, paljon hyvää palautetta kerännyt Vääryyttä!!1! -sinkku. Tämäkin kuultiin illan aikana tottakai, ja hyvin tuntui biisi Apis-faneihin uppoavan. Muutaman vähän tuntemattomamman biisin olisin itse jättänyt settilistalta pois, Apiksen satunnaiskuuntelija kerkesi niiden aikana hieman tylsistyä. Toisaalta, tosifanien nyrkit eivät laskeutuneet ilmasta alas missään vaiheessa, hitaita biisejä lukuunottamatta.

Lopuksi pakko antaa isot propsit yleisölle, hitaiden biisien aikana nähtiin kerrankin lähes yksinomaan sytkäreitä persoonattomien kännykännäyttöjen ja kameroiden sijaan.

Jos mahdollisuus tarjoutuu, menkää siis nyt ihmeessä Apulantaa livenä todistamaan!


Posted

in

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.