Anton Corbijnin valokuvakirja Tom Waitsistä vie lukijan 70-luvulle asti

Rajoitettu 6600 kappaleen painos valokuvakirjasta ”Waits/Corbijn ’77-’11” julkaistaan 8. toukokuuta.
Rajoitettu painos taidekirjasta sisältää yli 200 sivua valokuvataiteilija Corbijnin ottamia muotokuvia Waitsistä neljältä eri vuosikymmeneltä. Lisäksi kirjasta löytyy Waitsin itsensä ottamia kuvia sekä mietteitä.

Waitsin valokuvaamia teoksia on nyt koottu ensimmäistä kertaa samojen kansien sisälle ja ne avaavat oven taiteilijan sielunelämään, tällä kerralla kuvien muodossa. Kirjan alkusanoista vastaa Jim Jarmusch ja Robert Christgau. Tiiviillä yhteistyöllä tehty kirja vie 35 vuotta ajassa taaksepäin, alkaen vuodesta 1977 kun Anton Corbijn otti Tom Waitsistä ensimmäiset mustavalkoiset kuvat Hollannissa.

”Anton valitsee pienen mustan laatikon, osoittaa sinua ja kaikki lehdet putoavat puusta. Varjot ovat pitkiä ja pelottavia, talo näyttää hylätyltä ja minä näytän komealta – hautausurakoitsijalta. Rakastan työskennellä Antonin kanssa, hänellä on oikea näkökulma ja visio”, Waits sanoo.

Kirja koostuu 226 Corbijnin ottamasta Tom Waits -kuvasta. “On hyvin harvinaista ottaa jostakin kuvia yli 30 vuoden ajan. Yhteistyömme toimii luontevasti ja kauniisti. Yhteistyö Waitsin kanssa on vapauttavaa”, Anton kuvailee.

Kirja on ennakkotilattavissa Tom Waitsin nettisivuilla www.tomwaitsstore.com.