Animal Collective pitkän odotuksen jälkeen Suomeen

Yhdysvaltalainen Animal Collective saapuu pitkän odotuksen päätteeksi klubikeikalle Suomeen. Viime vuosien keskeisiin indie-nimiin lukeutuva yhtye esiintyy Helsingissä The Circuksessa tiistaina 2. heinäkuuta. Konsertin liput tulevat myyntiin Tikettiin keskiviikkona 16. tammikuuta.

Vuonna 1999 Baltimoressa perustettu, mutta viime vuodet New Yorkiin, Los Angelesiin ja Lissaboniin hajaantunut Animal Collective tunnetaan rajoja rikkovasta musiikistaan, jossa vaihtoehtoinen indierock kohtaa psykedeelisen popin, kokeellisen electronican ja hypnoottisen freak folkin. Avey Taren, Panda Bearin, Deakinin ja Geologistin muodostama nelikko keräsi indie-bändille harvinaisen suurta huomiota läpimurtolevyillään ”Strawberry Jam” (2007) ja ”Merriweather Post Pavilion” (2009), joista erityisesti jälkimmäinen on kiistatta yksi 2000-luvun merkittävimmistä vaihtoehtoalbumeista yhdessä Radioheadin ”Kid A”:n kanssa.

Animal Collectiven tuorein albumi on syyskuussa julkaistu yhdeksäs pitkäsoitto ”Centipede Hz”. Kahden edellislevyn tapaan Domino Recordsin kautta ilmestynyt teos oli samalla paluu bändin kokeellisemmille juurille. Haastavasta ilmaisustaan huolimatta albumi nousi yhdysvaltain Billboard-listan sijalle 16. ja muodostui jälleen kerran arvostelu- ja myyntimenestykseksi.

Pääbändinsä ohella Animal Collectiven jäsenet ovat vaikuttaneet myös lukuisissa sivuprojekteissa, julkaisseet soolomateriaalia, pyörittäneet omaa Paw Tracks -levymerkkiään sekä tuottaneet ja remiksanneet muita artisteja. Aikaisemmin yhdysvaltalaisnelikko on vieraillut Suomessa ainoastaan kesällä 2006, jolloin kokoonpano esiintyi Tavastialla. Vuoden ehdottomasti odotetuin indie-konsertti järjestetään yhteistyössä Radio Helsingin ja Rumba-lehden kanssa.

KEIKKA
Ti 2.7.2013 Helsinki, The Circus

LIPUT
Myyntiin Ke 16.1.2013 klo 9.00
49 EUR +toimituskulut. Ennakko: Tiketti.
Ostorajoitus 5 lippua / henkilö