Andres Roots : Afternoon – “Pieni rautaisannos bluesin sukuista kudontaa”

(Roots Art Records 2021)

Tarton sinisten sävelten lahja Pohjolalle, Andres Roots on yhden lokakuisen illan aikana loihtinut EP-levyllisen instrumentaaleja blues-pitoisia, akustisia instrumentaaleja. Puhdasverisestä bluesista ei voitane puhua kappaleiden laaja-alaisen soinnillisen vivahdekirjon myötä. Lyhytsoiton reippaasti avaava “Years Past Midnight” on ainoa kokonaisuudelta aiemmin versioitu kappale.

Kyseessä on Rootsin vanhan blues-trio Bullfrog Brownin lainabiisi. Mukana kokonaisuudella on myös vivahteita viihteellisestä Americanasta aina nöyriin tribuutteihin edesmenneelle blues- ja rock’n roll-järkäleille kuten vanhan Fleetwood Macin kitarasankari Peter Greenille osoitettu, viihdyttävä korvamato “Blues On Green” ja Chuck Berrylle omistettu “Bye Bye Berry“.

Rootsin kitaransoitto on vakaasti rullaavaa, ilmavaa ja huoliteltua. Miehen puhtaasti eteenpäin keinuva poljento pelkän koppamikitetyn metallikielisen akustisen kitaran voimin on kautta linjan hienoa kuultavaa. Soundimaisema soi pelkistetyn pehmeästi joitakin särölle yliohjautuvia sointuja lukuunottamatta “Bye Bye Berry” -biisissä. Kokonaisuuden rungon kanttia osia ovat myös kiihkeät, Led Zeppelinin akustista rypistystä muistuttavat rock-pohjaiseen poljentoon perustuvat “Sunstroke” ja “Sherwood“.

Reilun kymmenen minuutin mittainen pläjäys on kompakti paketti juurevaa, virolaista, sävelten rikastamaa sielunmaisemaa. Tosin jälkivaikutelma teoksesta on samanmoinen kuin Rootsin ja Black River Bluesmanin viimevuotisen split-EP:n kuuntelun jälkeen. Tätä haluaisi kuulla kerralla enemmän.

3/5

Andres Roots keikoilla Suomessa keväällä!

17.2. Down Home Kivi, Tampere

18.2 Kulttuurikuppila Brummi, Rauma

19.2 Kultainen Kulaus, Seinäjoki

22.4. Albertin kellari, Hämeenlinna

23.4. Carlos, Lappeenranta


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.