And So I Watch You From Afar kätkee taakseen punkkia ja math-rockia

Pohjois-Irlannin Belfastista kotoisin oleva And So I Watch You From Afar seilailee Suomen maille – tarkemmin Kuudennelle linjalle – tiistaina 22. marraskuuta. Suomalaiselle kansalle ennestään varsin tuntematon yhtye saattaisi lipua ohi korvien monilta jo oudon nimipolitiikkansa johdosta, joten pieni muistutus lienee paikallaan.

Toisin kuten genreuskollisemmat math-rock-yhtyeet, ASIWYFA:n musiikin keskiössä on suoraviivainen energia, joka sittemmin yhdistyy monimutkaisiksikin yltyviin näppäilyosuuksiin, rytmityksiin ja efektikäyttöön. Kyseessä ei ole siis kitararunkkauksen ja kenkiinkatsomisen EM-kisoista, vaikka taitoa tälläiseenkin löytyisi. ASIWYFA tunnetaan myös armottomana kiertuebändinä. Yhtye onkin satojen omien keikkojensa lisäksi lämmitellyt mm. 65daysofstaticia, Crippled Black Phoenixia sekä Them Crooked Vulturesia.  Syyskuussa alkuperäisjäsen Tony Wrightin (kitara) lähdettyä yhtye supistui trioksi, mutta kiertueella korvaajana toimiva Niall King (Ex-Panama Kings) on ottanut paikkansa ilman moitteita. Yleisöpalautteen mukaan meno jatkunut vähintäänkin yhtä lujana kuin aikaisemmin.

Yhtye on tähän mennessä julkaissut kaksi täyspitkää (omanimetty debyytti vuonna 2009 ja tämän vuoden puolella julkaistu Gangs) sekä pari EP:tä. Täyspitkät onnistuvat säilyttämään yhtyeen energisyyden, joka niin useasti laimenee studio-olosuhteissa, nostaen yhtyeen teknisyyden ja sävellystaidon etualalle.

[youtube 8N_QEOGs37w]

And So I Watch You from Afar -linkkejä:
MySpacessa
Spotifyssa


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.