Alppipuiston Kansanjuhla juhlitaan lauantaina

Elävän musiikin yhdistys ELMU ry järjestää jälleen Alppipuiston Kansanjuhlan lauantaina 27. heinäkuuta. Alppipuistossa nyt kuudetta kertaa järjestettävä tapahtuma on aiempina vuosina kerännyt puiston täyteen elävästä musiikista, auringosta ja leppoisasta tunnelmasta nauttivia kaupunkilaisia. ELMU ry ennustaa aurinkoa myös tälle vuodelle ja kehottaa pakkaamaan mukaan piknikviltin sekä hyvän mielen ja suuntaamaan kohti Alppipuistoa. Ulkoilmameininkien loputtua bileet jatkuvat Alppipuiston Kansanjuhlan virallisilla jatkoilla Nosturin Alakerrassa.

Kansanjuhlan esiintyjäkattauksessa on tänä vuonna panostettu monipuolisuuteen ja lauteille kipuavat perinteitä kumartamattomasti räppäävät Gasellit, musiikkimedioiden suitsuttama ja hipsterien rakastama Pimeys, elektron poluille viimeisimmällä levyllään seikkailemaan lähtenyt Pintandwefall sekä vanhan liiton punkkia tuuttaava Räjäyttäjät. Tuoretta musiikkia tarjoilevat myös elektroa soittava Streak and the Raven ja indierockia malesialaismausteilla veivaava Eva on the Western Castle Island. Settien välissä levyjä soittavat BassCamp–nuorisoprojektin deejiit. Illan kruunaa tehopumppu Roope Salminen & Koirat.

Lapsille (ja miksei aikuisillekin) Alppipuiston Kansanjuhlassa esiintyvät Gommi ja Pommi. Luvassa on myös Sirkusparaati-konserttikirjan julkaisukeikka, solistina tunnettu lastenmuusikko Niina Bell. Lapset pääsevät myös heittämään voltteja ja kuperkeikkoja Taitoliikuntakeskuksen ilmapatjalle ja pulikoimaan pallomereen. Mikäli energiaa vielä näiden jälkeen riittää, puistossa on myös hyppynaruja, katuliituja, saippuakuplia ja muuta mukavaa lapsille. Tapahtumassa on myös Sirkusparaati-konserttikirjan myyntipiste, josta kirjan ostajille on jaossa hattaraa. Taitoliikuntakeskus puolestaan jakaa lapsille ilmapalloja.

Mikäli epäilee nälän yllättävän kesken Kansanjuhlan, kannattaa mukaan pakata oma piknikkori. Vaihtoehtoisesti voi turvautua ammattiapuun, puistoon kun kurvaavat kojuineen niin kasvisravintola Soisoi, torikahvila Suksii kuin afrikkalaista ruokaa myyvä AFAES ry:kin. Myös perinteinen lettu- ja makkarakojukin toki löytyy. Janoisille puistosta löytyy vapaassa käytössä oleva vesipiste.

Oman kioskinsa Alppipuiston Kansanjuhlaan pystyttävät myös Animalia ja Helsinki Roller Derby. Myös ELMU ry:n oma teltta nousee puistoon. Teltasta löytyy palautelaatikko, johon toivomme kävijöiden antavan (asiallista) palautetta tapahtumasta. Kaikkien palautetta jättäneiden kesken arvotaan rannekkeita Linnanmäen huvipuistoon, kannattaa siis tuoda mielipiteensä julki! Samalla kannattaa liittyä ELMU ry:n jäseneksi, siitä hyvästä annamme sadalle ensimmäiselle Rumban kesän tuplanumeron ikiomaksi.

ELMU ry kehottaa Kansanjuhlaan saapuvia turvautumaan ympäristöystävällisesti joko apostolinkyytiin, fillariin tai julkiseen liikenteeseen, sillä tapahtumaa varten ei ole järjestetty erillistä pysäköintialuetta. Fillariparkki sen sijaan puistosta löytyy ja sen on kaikkien vapaassa käytössä. Ihoystävällistä on pakata mukaan aurinkorasva, Suomen kesä kun ei todetusti ole pelkkää vesisadetta kuitenkaan. Vesipullo vielä mukaan ja olet valmis lähtöön!

Alppipuiston Kansanjuhla lanseeraa tänä vuonna myös tapahtuman virallisen jatkoklubin. Nosturin ravintola Alakerta avaa ovensa jatkoklubilaisille heti Kansanjuhlan päätyttyä kello 22 ja bileet jatkuvatkin sitten aina aamu 04 asti. Hikikarpaloita itsestään ja juhlijoista vuodattavat Face of God ja Jaakko & Jayn toinen kokoonpano Tax. Levyjä pyörittää ja illan viimeisistä hitaista vastaa DJ Noora Kobain.

Liput jatkoklubille kustantavat vaivaiset 6 € Tiketistä tai ELMU ry:n teltasta ostettuna ja – wait for it – hintaan kuuluu kuljetus Alppipuiston vierestä Linnanmäen parkkipaikalta suoraan Nosturin ovien eteen.


Posted

in

,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.