All Shall Perish taistelee faniensa puolesta tekijänoikeus-trollia vastaan

Amerikkalainen deathcore-bändi All Shall Perish on ajautunut erikoiseen tilanteeseen. Bändi on ryhtynyt taisteluun omien faniensa puolesta panamalaista World Digital Rights -tekijänoikeus-trollia vastaan. Bändin saksalainen levy-yhtiö Nuclear Blast on, varsin ystävällisesti edes bändille kertomatta, luovuttanut bändin musiikin tekijänoikeudet yhtiölle, joka puolestaan on alkanut haastaa Yhdysvalloissa bändin musiikkia jakaneita henkilöitä oikeuteen tekijänoikeusrikkomuksesta.

Erikoista tästä tilanteesta tekee tosiaan se, että bändillä itsellään ei ole tähän mitään osaa eikä arpaa. Pikemminkin päinvastoin, sillä se haluaa oman nimensä haasteista vedettäväksi pois, eikä todellakaan halua haastaa omia fanejaan. Bändi vaatii myös itse haasteiden pois vetämistä. Hankalaksi tilanteen tekee se, että bändillä ei ole oikeuksia omiin biiseihinsä, joten niiden omistaja voi tehdä mitä itse haluaa, ja tässä tapauksessa trollifirma on siis haastanut 80 tiedostonjakajaa oikeuteen.

Parhaillaan bändi pyrkii saamaan tekijänoikeudet takaisin itselleen.

Ironisesti bändin viimeisimmän levyn nimi on This is Where it Ends, tällainen toiminta todellakin voisi loppua. Tämän videon jakaminen lienee World Digital Rightsinkin puolesta sallittua, kun se on saatavilla All Shall Perishin Youtube-kanavallakin.
[youtube 53HzZbbDR0E]

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.