Acid Kingin monet basistit

Acid King on vuonna 1993 perustettu sanfranciscolaistrio, joka kyntää tuttua stonerpeltoa hieman doomimammasta näkökulmasta. Nimensä yhtye poimi sekopää-murhaaja Ricky “Acid King” Kassolta, jonka päihdehuuruinen tarina kerrotaan Say You Love Satan -nimisessä kirjassa. Kirja kolahti niin lujaa Acid Kingin johtonaiseen, kitaristi-laulaja Lori S.:ään että sen lukemisesta tuli eräänlainen sisäänpääsyrituaali yhtyeeseen pyrkiville soittajille. 7-9. kesäkuuta orkesteri kiertää Suomea. Lori kertoi Hybrikselle mm. taustasyitä sille, miksi basistinpaikka on bändissä vaihtunut tiuhaan.

Say You Love Satanin lukeminen oli teillä aikoinaan eräänlaisena sisäänpääsyvaatimuksena bändiin pyrkiville uusille jäsenille. Vieläkö näin on, ja varmistatteko jollain kokeella, että pyrkijä oikeasti on lukenut kirjan?

– Hahaa! No, emme usko että bändiin enää tulee uusia jäseniä, mutta tässä vaiheessa sanoisin että ei, se ei ole enää pääsyvaatimuksena. Kyllä me aikoinaan hieman tenttasimme uusia jäseniä kirjan tiimoilta, mutta mitään varsinaista koetta ei ollut.

Kertovatko tuoreemmat kappaleet vielä Ricky Kassosta vai oletteko siirtyneet sanoituksissa muihin teemoihin?

– Viime aikoina ei ole tullut kirjoitettua Ricky Kassosta. Se aihe on jo uskoakseni loppuunkaluttu. Uudet laulut ovat abstraktimpia ja suurpiirteisempiä, eivätkä niinkään liity mihinkään tiettyyn aihealueeseen.

Mikä muu on inspiroinut Acid Kingin musiikkia?

– Moottoripyöräily on aina ollut sydäntäni lähellä, mutta enimmäkseen biisit kumpuavat aina kulloisesta mielentilasta. Ne voivat olla vaikka treenikämpän lamppujen tai taivaalla olevien pilvien inspiroimia.

Sanoituksista puheen ollen, olet sanonut että kirjoitat ne aina viime tingassa. Voisiko sanoa että tekstit ovat toissijaisia musiikkiin nähden?

– Kyllä. Olin ensin kitaristi, sitten säveltäjä ja vasta sen jälkeen vokalisti, joten kappaleen tekstit eivät ole ajava voima vaan itse musiikki on.

Onko kuitenkin olemassa jotain laulutekstiä josta olisit erityisen ylpeä?

– Pidän todella Freen sanoista. Niillä on henkilökohtaista merkitystä minulle.

[youtube voWmerT1ehI]

Olette tehneet muutamia mielenkiintoisa covereita uranne mittaan. Olette mm. versioineet Hawkwindia, Bachman Turner Overdrivea ja Steve Miller Bandia, mutta kaikkein oudoin laina on varmastikin Jesus Christ Superstarista tuttu 39 Lashes. Mistä sait idean tähän?

– Rakastan Jesus Christ Superstarin soundtrackia! Kotikonnuillani sitä esitettiin joka joulu ja pidän todella paljon kyseisen biisin riffistä, joten halusin tehdä siitä version.

Mark Lamb on kuudes basistinne. Onko teillä ollut poikkeuksellisen huono tuuri basistien kanssa, bändikemiallisia ongelmia vai minkä takia teillä on vaihtunut basisti niin tiuhaan?

– Syitä on niin monia. Kun alkuperäinen basisti lähtee on vaikeaa löytää toista joka löytäisi yhteyden pitempään toimineen bändin meininkiin. Jokaisella basistilla on ollut omat syynsä lähteä, ja tässä ne ovat!

1. Peter Lucas. Alkuperäinen basisti. Kiertue-elämä nakersi häntä. Hän sävelsi useita varhaiskauden biisejä ja uskon että hänellä oli vaikea suhtautua siihen, että me muut emme pitäneet kaikista hänen kappaleistaan. Hän on nykyään palomies!

2. Dan Southwick. Danin ei ikinä pitänyt olla bändin varsinaisjäsen, vaan oli lähinnä Peterin sijainen, mutta hän jäi kokoonpanoon odotettua kauemmin. Kun Brian Hill astui kuvaan, korvasimme Danin Brianilla.

3. Brian Hill. Brian oli kiinnostunut liittymään Acid Kingiin elämänvaiheessa jolloin kaikki oli vähän ilmassa. Hän tunsi kuitenkin vetoa kiertue-elämään ja äänitti kanssamme Busse Woodsin, joka on meidän mielestämme klassikko! Lopulta hän halusi kuitenkin olla suuremmassa osassa biisinkirjoitusprosessia, mikä ei ihan sopinut kuvaan. Hänestä tuntui että hän soitti cover-bändissä ja että ensipuraisun huuma oli kaikonnut, joten pois hän poikkelehti!

4. Guy Pinhas. Guy muutti sattumoisin San Franciscoon työskellennäkseen Man’s Ruinille, ja myös minun luokseni, joten oli hyvin kätevää saada hänet soittamaan kanssamme. Hän nauhoitti kanssame III-levyn ja Free-splitin. Hän muutti sitten Los Angelesiin, mikä teki yhdessäsoittamisen hankalaksi.

5. Rafa Martinez. Meillä oli kiertue buukattuna kun Guy lähti omille teilleen. Rafa paikkasi ja oppi kaikki biisit jotta pääsimme kiertueelle. Hän jatkoi kanssamme soittamista vuosia sen jälkeen. Siinä vaiheessa päätimme ettei meillä olisi yhtä vakituista basistia vaan useita! Rafalla riitti kiireitä Black Cobran kanssa joten meidän oli jälleen mietittävä muita vaihtoehtoja.

6. Mark Lamb. Mark ja minä tapasimme sattummalta vuosia sitten ja kun Brian Hill jätti bändin, hän antoi numeronsa ja sanoi, että jos joskus tarvitsemme basistia niin soittakaa. Hän on soittanut kanssamme siitä lähtien kun Rafa rupesi keskittymään Black Cobraan.

Sekä Mark että Rafa soittavat kanssamme, mutta Mark on pääjäbä ja tulee soittamaan myös tulevalla levyllämme.

[youtube W6NkY7TqxNA]

Viimeisimmästä III-albumistanne on kulunut seitsemän vuotta. Mitä olette tehneet tässä välissä?

– Yksityiselämämme ja kokopäiväduunit pitävät meidät kiireisinä. Bändi on ottanut hieman rauhallisemmin viime vuosina, mutta nyt olemme käyneet usealla Euroopan kiertueella. Nyt olemme myös päätyneet työstäämään uutta albumia, joka ilmestynee loppuvuodesta.

Mitä voit kertoa uusista kappaleista?

– Eivät ne nyt ole mitään kauhean erilaisia kuin aiemmin. Ehkä enemmän jotain ambient-soundeja. Kyseessä on kuitenkin uusi Acid Kingin levy, eikä minkään vanhan materiaalin uudelleenlämmittelyä.

Olette parhaillaan kiertueella Suman kanssa. Matkaatteko jonnekin missä ette ole aikaisemmin olleet? Kiertuejuliste on muuten todella siisti. Kuka sen teki?

– Olemme totta kai innokkaita päästessämme Suomeen keikalle! Robot Monsterin Richard teki kiertuejulisteen. Hän tekee kaikki Roadburnin visuaalit ja videot.

Tuleeko mieleen jotain ikimuistoisia kiertueita?

– Niitä on niin monta. Ensimmäinen kiertueemme oli ikimuistoisin ja samalla katastrofaalisin. Kiertueen buukkasi joku uuvatti joka ei ollut varmistanut kaikkia keikkoja. Lensimme Lontooseen havaitaksemme että meillä ei ollut kuskia eikä kamoja. Keikkabuukkaaja valehteli meille jostain olemattomasta tyypistä joka oli mukamas joutunut onnettomuuteen matkalla lentokentälle. Koko tarina löytyy meidän Myspacen blogista. Kutsumme sitä Tour of DOOMiksi.

Acid King (USA) ja Suma (SWE) konsertoivat Suomessa seuraavanlaisesti:

7.6.2012 Helsinki, Kuudes Linja
8.6.2012 Turku, Klubi + Nauticus
9.6.2012 Oulu, Nuclear Nightclub


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.