Abduktio kunnioittaa kitaristinsa Zugen muistoa keikalla

Tampereen Klubilla kunnioitetaan lauantaina 7.4. viiden yhtyeen voimin joulukuussa kuolleen Abduktio-kitaristi Jukka “Zuge” Laajakallion muistoa. Vain 29-vuotiaana kotikaupungissaan Tampereella menehtynyt Laajakallio oli vuonna 1998 Ylöjärvellä Abduktion perustajajäseniä ja teki koko yhtyeen 13 vuoden ajan lähes kaiken sen levyttämän biisimateriaalin. Hänet muistetaan paitsi mitä parhaana ystävänä, myös huikean taitavana ja omaperäisenä kitaristina. Muita Zugen yhtyeitä olivat mm. Ugly Jam sekä Riot Patrol.

Abduktio ilmoitti heti tapahtuneen jälkeen lopettavansa toimintansa. Nyt yhtye nousee lavalle vielä 257. ja viimeisen kerran jättääkseen jäähyväiset kaikille musiikkinsa ystäville. Abduktio julkaisi uransa aikana kaksi LP:tä sekä läjän lyhyempiä levyjä ja keikkaili noin 20 maassa ympäri Eurooppaa. Ilman Zugea jatkamista ei kuitenkaan edes harkittu, niin keskeinen primus motor ja suunnannäyttäjä taiteilija Laajakallio yhtyeemme tyylille ja soundille oli. Mutta vielä kerran laitamme Tulen Kulkemaan Kanssanne – jäljelle jääneen kokoonpanon voimin, sillä Zugea ei voi kukaan korvata sen enempää ihmisenä kuin Abduktion kitaristinakaan.

Kanssamme Zugen ja Abduktion toivottavat lepoon toverimme Armageddon Clockista, Hero Dishonestista, Lighthouse Projectista ja Last Callsista. Erityisen hienoa on saada mukaan Armageddon Clock, jonka kanssa olemme istuneet yhdessä keikka-autossa lukemattomien kilometrien ajan, ja joka ehti jo pari vuotta sitten lopettamaan toimintansa. Tänä iltana myös AC astelee lavalle vielä viimeisen kerran Zugen muistoksi. Edelleen elinvoimaista musiikkia sen sijaan tekevät helsinkiläiset Hero Dishonest ja Lighthouse Project, jotka myös kumpikin vierailivat todistetusti usein Zugenkin levylautasella. Neljän bändin punk- ja hardcorekaahauksen vastapainoksi elokuvamaisia sävyjä big band-kokoonpanonsa voimin tarjoaa tamperelainen Last Calls.

Tervetuloa vielä kerran Abduktion keikalle,

Mikko, Ändi, Jamppa, Heikki

Keikka
La 7.4. @ Klubi, Tampere: ZUGEN MUISTOLLE

ABDUKTIO (viimeinen keikka )
ARMAGEDDON CLOCK (viimeinen keikka)
HERO DISHONEST
LIGHTHOUSE PROJECT
LAST CALLS
+ Soho SS DJ’s Eetu & Venkari

Liput ennakkoon 10 e (Tiketti) ja ovelta 12 e
Keikan tuotto ohjataan lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen mielenterveystyöhön


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.