90 millii takataskussa – mitä sitä oikein tekis?

Tänään arvotaan Eurojackpotissa tuollainen pikkusumma 90 miljoonaa euroa, joten tuli pakottava tarve miettiä mitä sillä oikein saisi ostettua. Tuo summa kun on jo sellainen, että voi ostaa jo melkein mitä vain.

Tässä pari ideaa mahdolliselle voittajalle.

– Näin lätkän MM-kisojen innottamana voittaja voisi vaikka sponssata yhden kauden SM-liigaa. Joukkueiden kokonaisbudjetit menneelle kaudelle oli juuri sopivasti 89 miljoonaa. Kaipa tuosta jotain voisi käteen jäädä kauden jälkeenkin, mutta taitaa kaikki tehdä sen verran tappiota, että jostain tarvitaan ensi kaudeksi lisää sponsseja, joten bisneksenä tuo SM-liigan pyörittäminen ei taida oikein kannattaa.

– Musafriikki voisi ostaa vaikka maailman 30 arvokkainta levyä itselleen (olettaen, että uniikkeja levyjä onnistuu haalimaan itselleen). Ongelmaksi tosin muodostuu se, että tuo top 30 kustantaa vain jonkun 7 miljoonaa (ja siitäkin 5 miljoonaa on Wu-Tang Clanin The Wu – Once Upon A Time In Shaolin -levyn osuus) ja osa on uniikkeja levyjä, joten tuhlattavaa jää todella paljon vielä tuonkin projektin jälkeen.

– Autofriikki voisi hankkia talliinsa muutaman hieman harvinaisemman Ferrarin. Vuoden 1962 Ferrari 250 GTO ja vuoden 1957 Ferrari 250 Testa Rossa sekä Ferrari 250 Testa Rossa vievät kassasta ainakin 60 miljoonaa, joten loput rahat voisi pistää vaikka vuoden 1954 Mercedes-Benz W196:een. Kassa olisi tyhjä, mutta tallissa muutama kaunotar.

– Draculan linnakin olisi “ihan kiva” omistaa. Se on kuulemma myynnissä ja 80 miljoonan dollarin kauppahinnan jälkeen jäisi vielä hiukan rahaa ylläpitokuluihinkin.

– Jos halua olisi lähteä ennemmin yritysmaailmaan, niin Marimekon saisi tällä hetkellä hiukan alle 90 miljoonalla, eri asia on sitten se mihin hintaan Ihamuotilta tuosta luopuisi. Jos vaikka biolääketiede kiinnostaa enemmän, niin 90 miljoonaa varmasti riittäisi joko Biotien tai Biohitin ostamiseen. Talvivaarankin varmaan saisi jopa alle tuon 63 miljoonan valuaation. Trainers House irtoaisi nykyään jo muutamalla miljoonalla, joten Jarille voisi antaa jopa vähän ylimääräistä provikkaa.

Taidemaailmassa ei tuollaisella pikkusummalla vielä kauhean kauaa juhlita, mutta voisi sillä ainakin kavereille elvistellä, jos seinältä löytyisi 15 auringonkukkaa – rahaakin jäisi todennäköisesti ainakin ruokaan vielä lopuksi elämäksi.

– Jos oikein ärsyttäväksi haluaisi ryhtyä, niin voisihan sitä ostaa Karibialta kolme omaa saarta, ettei aina tarvitsisi mennä samaan mestaan lomalle.

Miten rahasi nyt sitten haluatkin tuhlta, niin on tuo 90 miljoonaa aika iso summa, eikä sen tuhlaaminen olemattomiin ihan helppoa ole – toki esimerkiksi Hollywoodissa 90 miljoonaa katoaa hyvin helposti taivaan tuuliin.