80-luvun feikkityttöbändi remasteroituna kokoelmana

Belaboris-yhtye, joka on saanut nimensä kauhuelokuvien klassikkonäyttelijöiden Bela Lugosin ja Boris Karloffin etunimistä, perustettiin 80-luvulla undergroundmoniottelija Kimmo Miettisen idean pohjalta. Kuningasidea oli perustaa Suomeen tyttöbändi, joka ei kuitenkaan itse soittaisi biisejään, mutta sitä ei tietenkään kerrottaisi julkisuudessa.

Todellisuudessa biisit sävelsi ja studiossa hoiti narulle Tyhjät patterit -niminen kokoonpano Isa Ijäksen johdolla. Poko Records osti idean, mikä ei kuitenkaan oikein lähtenyt lentoon. Sen verran jälkiä Belaboris jätti kuitenkin Suomen musiikkihistoriaan, että nyt on päätetty kaivaa nauhat arkistojen kätköistä ja remasteroitu kokoelmalevy ”…Olipa kerran – Koko tuotanto + bonukset” julkaistaan helmikuun 15.

Belaboriksen suurin hitti oli vuonna 1984 ilmestynyt “Rakkauden jälkeen”. Vuonna 1985 julkaistiin yhtyeen solistin Saara Soisalon ja Pate Mustajärven duettosingle “Hei Paula”, joka sekin oli TOP20-hitti. Molemmat kappaleet soivat radiossa edelleen. Nostalgiapaketti sisältää nimensä mukaisesti alkuperäisen “… Olipa kerran” -mini-LP:n, kaksi ennenjulkaisematonta Belaboris raitaa, yhden Belaboris -sinkun, Pate & Saara -sinkun ja Saaran soolosinkun. Kokonaisuus pitää siis sisällään Belaboriksen koko tuotannon liitännäisineen, manageri Miettisen saatetekstillä höystettynä.

[youtube ogMMYvXUx-g]


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.