Do the Dodo

Tuomas Palonen - mies ja hattu.

Tuomas Palonen - mies ja hattu.

3.7.09 The Dodos, Vuk, Cosmobile @ Tavastia.

Illan aloitti hiljattain Fullsteamin talliin siirtynyt letkeästi  rullaava indieajokki Cosmobile. Afrikastakin inspiraatiota hakenut trio soitti napakan lämmittelysetin, joka sisälsi Travels-debyytiltä tuttujen kappaleiden lisäksi makupaloja tulevalta kakkosalbumilta. Tuomaksen ja kumppaneiden mukaansatempaavaan rytmikkyyteen nojaavaa, hyväntuulista rokkausta oli mukava kuulla taas pitkästä aikaa. Vähän kivaa kovempi keikka jätti jälkeensä nousujohteisen positiivisen mielentilan.

Vuk se vaan aina jostakin ilmestyy lämmittelemään niitä ulkomaan ihmeitä joita menen katsomaan. Mikäs siinä. Yhtyettä on aina ilo kuunnella, varsinkin kuin Vuk, Loupine ja Janne olivat näinkin hyvässä vedossa ja keikka vielä soundillisesti parhaimpia mitä tältä kokoonpanolla olen todistanut. Minusta myös tuntuu, että trio on vasta nyt saanut yhteensoittonsa hiottua niin tiukaksi ja varmaksi, että se voi vapaammin revitellä ja jammailla. Hyvänä esimerkkinä tästä ekstaattisiin sfääreihin venyvä Kiss the Assassin ja aivan omaa elämäänsä ruvennut elämään Barefoot in ArizonaJunnu Alajuuman parissa kappaleessa soittama autoharppukin on paremmin integroitunut kokonaisuuteen. Upea keikka!

Vuk.

Vuk Junnu Alajuumalla vahvistettuna.

Näin hurmoksellisen esityksen jälkeen pääakti The Dodos sai tosiaan pistää parastaan, ettei jäisi aivan lämmittelijänsä varjoon. Sanfriscolaistrion soitto lähti kuitenkin nimestään huolimatta hetimiten lentoon. Minuun vetosi erityisesti mielenkiintoinen instrumentaatio ja musiikin perusidea. Bändissä on siis akustista kitaraa soittava laulaja (Meric Long), basariton ja hihatiton rumpali (Logan Kroeber) sekä vibrafonisti/perkussionisti (Joe Haener). Kakkoslevy The Visiterin herkästä folkista menevämpään perkussiovetoiseen rockiin venyvä dynaaminen skaala kaveni livenä pääosin “täysillä mennään” -paukuttamiseksi. Välillä se ilmeni puuduttavuutena, mutta toisaalta tuollainen intensiivisimmillään (olisko Foolsin kohdalla?) melkeinpä heviksi yltyvä perkussiovyörytys sopii hyvin livenä kuultavaksi. Plussaa vaan siitä, ettei kuulosta aivan samalta livenä. Dodojen ensivisiitti Suomeen oli oikein onnistunut. Paikalle oli perjantain ratoksi saapunut mukava määrä ihmisiä ja sekä bändillä että yleisöllään tuntui olevan hauskaa.

The Dodos mättää menemään.

The Dodos mättää menemään.