Yleisö saa päättää IHMEestä Ateneumissa

IHME Ateneumissa on IHME-nykytaidefestivaalin ja Ateneumin taidemuseon yhteistyönä toteutuva taidetyöpaja, jonka vetäjästä yleisö saa päättää. Hanke koostuu kaikille avoimesta yleisökilpailusta sekä IHME-taidetyöpajasta Ateneumissa huhtikuussa 2014. Yhteistyöhanke on osa Ateneumin 125-vuotisjuhlan ja IHME-nykytaidefestivaalin vuoden 2014 ohjelmaa. Nykytaide yhdistää yhteistyökumppaneita juuri nyt, sillä Ateneum juhlii 125-vuotista taivaltaan teemalla ”Nykytaidetta 125 vuotta sitten”.

Kilpailussa esitellään viisi taiteilijaa ja kaksi taiteilijaduoa, jotka edustavat kuvataiteen eri aloja. Mukana ovat kuvataiteilija Marjatta Hanhijoki, kuvataiteilija Ulla Jokisalo, yhteisötaiteilijat Tellervo Kalleinen & Oliver Kochta-Kalleinen, kuvataiteilijat Dzamil Kamanger & Kalle Hamm, performanssitaiteilija Irma Optimisti, installaatiotaiteilija Hans Rosenström sekä kuvataiteilija Katja Tukiainen. Taiteilijoiden työpajat vaihtelevat äänitaiteesta, sarjakuvasta ja laskuvarjohypystä siluettikuviin ja performanssiin.

Yleisökilpailun äänestysaika alkaa 22. lokakuuta ja päättyy 30.11.2013. Yleisö voi äänestää suosikkiaan IHME-nykytaidefestivaalin verkkosivuilla sekä paikan päällä Ateneumissa, lipunmyynnin yhteydessä. Kilpailussa valitaan voittaja sekä taiteilijoista että äänestäjien joukosta. Voittanut äänestäjä saa palkinnoksi matkat ja yöpymisen Helsingissä itselleen ja ystävälleen sekä osallistumisen voittaneeseen IHME-työpajaan muun Ateneum-ohjelman lisäksi.

IHME-päivät ovat Vanhalla ylioppilastalolla 4.-6.4.2014.