Wayne Static on kuollut

Static-X julkaisi 15 vuotta sitten debyyttialbuminsa Wisconsin Death Trip, joka meikäläisen levylautaselle on ainakin arvosteluhistoriatietojen  mukaan laskeutunut joskus loppuvuodesta 2001. Tuon levyn avausraita Push It iski heti ensibiiteistään asti ja yhtyeen tuotannosta tuo levy on ollut ainut mikä on päätynyt tasaisin väliajoin soittoon. 

Industrial-henkiseen metalliin kallellaan oleva bändi ehti ratsastaa nu metal -buumin aallonharjalla uransa alun ja tuo debyytti myi Jenkeissä jopa platinaa, minkä raja on edelleen miljoona myytyä levyä. Pariin debyytin jälkeiseenkin levyyn tuli vielä itsekin tutustuttua, mutta sen jälkeen on tekemisten seuraaminen jäänyt pienemmällle. En esimerkiksi tiennyt Wayne Staticin jatkaneen Static-X:n tarinaa omana sooloprojektinaan – vuonna 2011 julkaistiin nimittäin miehen ainoaksi sooloksi jäänyt Pighammer-levy. Kovin Static-X-henkistä jälkeä tuo tosiaan on, kun se nyt raikaa korvissa miehen muiston kunniaksi.

Wayne Static (oikealta nimeltään Wayne Richard Wells) löydettiin kuolleen 1. marraskuuta. Kuolinsyytä ei ole paljastettu, mutta ainakin Rolling Stone -lehden tietojen mukaan huhutaan huumeiden yliannostuksesta.