Virolainen etno- ja folkmusiikki rantautuu Villi Wäinöön

Virolaisen etno- ja folkmusiikin esiinmarssi Suomeen etenee harppauksin. Nyt etelänaapurin musiikintaitajat saavat uuden areenan Helsingin keskustassa, kun Suomalainen Olutravintola Villi Wäinö (os.Kalevankatu 4) avaa uuden virolais-suomalaisen etnoklubin.

Klubin toiminta käynnistyy torstaina 18.4. klo 20. Liikkeelle lähdetään suoraan huipulta. Avajaisillan esiintyjä on Viron tämän hetken kansainvälisin maailmanmusiikin artisti Mari Kalkun Trio. Sibelius Akatemiassakin opiskellut Mari Kalkun on yksi uuden polven merkittävimmistä virolaisen kansanmusiikin taitajista, jonka juuret ovat Võrun metsissä, Pärnun rannoilla ja Kihnun saarella. Häneltä on julkaistu kaksi soololevyä: Üü tulõk (2007) ja Vihmakõnõ (2010).

[vimeo 20636609]

Uuden klubin myötä Villin Wäinön estradilla voi kuulla kerran kuukaudessa uutta virolaista musiikkia: etnoa, folkrockia, rekilauluheviä, balladeja, merimieslauluja ja perinteisempää tanssittavaa musiikkia. Lavalle tullaan kutsumaan myös suomalaisia ja muiden Baltian maiden muusikoita ja yhtyeitä, suomalais-ugrilaisia sukulaisia unohtamatta.

Seuraava klubikeikka on torstaina 23. toukokuuta, jolloin lavalle nousee Viron etnobändien ehdottomaan kärkikastiin kuuluva Svjata Vatra (suom. Pyhä tuli). Virolais-ukrainalainen maailmanmusiikin bändi julkaisi uuden albuminsa “Svitlyi schljah” (suom. Valoisampi elämänura) perjantaina 5.4. Tallinn Music Weekin konsertissa. Svjata Vatran keulahahmona ja vokalistina on ukrainalaissyntyinen Ruslan Trochynskyi, jonka soitinarsenaaliin kuuluvat mm. vetopasuuna ja viikatteen terä. Yhtye on siirtynyt uuden levyn myötä entistä tanssittavampaan ja tukevampaan soundiin.

Uudella etnomusiikin klubilla ei ole vielä nimeä. Nimiehdotuksia voi lähettää sähköpostilla virofolk@gmail.com. Klubin nimi paljastetaan ennen toukokuun konserttia. Syyskuusta alkaen toiminta jatkuu kuukauden toiseksi viimeisenä torstaina klo 20.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.


Posted

in

,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.