Viis + viis (vk40): kärjessä tällä viikolla Marianne Faithfull ja Prince

Marianne Faithfull
Give My Love To London
TAGS: singer-songwriter, blues

Alankohan tulla vanhaksi, kun jälleen viikon kovimmaksi levyksi on pakko nostaa jo eläkeiän saavuttanut artisti. Kovin usein toisaalta käy niin, että pitkän uran tehneiden artistien ei tarvitse enää mielistellä ketään, vaan tekevät juuri sitä mitä haluavat. Silloin lopputulos yleensä on hyvä. Levyllä muuten vierailee mm. Nick Cave, Anna Calvi ja Roger Waters.


Prince
Art Official Age
TAGS: funk, soul


Funkin pikkujättiläinen julkaisi itseasiassa kaksi levyä kerrallaan. ART OFFICIAL AGE on varsinainen uusi Prince-albumi ja PLECTRUMELECTRUM on miehen 3RDEYEGIRL-taustabändin kanssa tehty levy, jonka julkaisua on viivytetty jo pidempään, mutta nyt sekin saatiin pihalle.


Holly Johnson
Europa
TAGS: pop, synth

Holly Johnson -nimi on jälleen sellainen, ettei se todennäköisesti herätä kovinkaan monessa minkäänlaista mielikuvaa, mutta kun mainitaan, että mies on paremmin tunnettu Frankie Goes to Hollywoodin vokalistina, niin käytännössä jokainen tietää mistä on kyse. Europa on miehen paluu levymarkkinoille 15 vuoden tauon jälkeen, ja täytyy myöntää, ettei juuri mikään ole muuttunut.


Iron Reagan
The Tyranny of Will
TAGS: crossover, thrash

Relapsen legendaariseen rosteriin liittynyt Richmondista kotoisin olevan Iron Reagan tarjoilee pitkästä aikaa todella kovaa crossovermetallia. Toisaalta eipä ole yllättävää, koska tämä sivuprojektin taustalta löytyy miehiä Municipal Wastestä ja Darkest Hourista.


Jamie T
Carry On The Grudge
TAGS: indie, singer-songwriter, hip hop

Tältä levyltä tuli aikanaan bongattua jo Zombie-sinkku, joka iski samantien. Täytyy kyllä myöntää, ettei nimi jäänyt silloin mieleen sen tarkemmin, mutta nyt tämän uuden levyn kohdalla jälleen huomaa havahtuvansa useammin erikoisiin koukkuihin.


Ja ne toiset viisi


Electric Wizard
Time To Die
TAGS: doom, sludge


Steph Cameron
Sad-Eyed Lonesome Lady
TAGS: folk, singer-songwriter


Goat
Commune
TAGS: psychedelic, rock


Chuck Prophet
Night Surfer
TAGS: singer-songwriter, alt-country


Gazelle Twin
Unflesh
TAGS: electronic, avant-garde