Viis + viis -Spotify-uutuutta, vko 38

Mirel Wagner
When the Cellar Children See the Light of Day
TAGS: singer-songwriter, gloom

Mirel Wagnerin kakkoslevy on viimein saatavilla myös Spotifysta. Tätä levyä voi jo oikeasti sanoa odotetun, varsinkin kun nainen kiinnitettiin legendaarisen SubPopin riveihin tälle levylle. Ja onhan tämä jälleen loistavaa tavaraa, yksinkertaisen synkkää fiilistelyä.


Busdriver
Perfect Hair
TAGS: hip hop, experimental

Jenkkiräppäri Busdriver on pariinkin kertaan ehtinyt pistäytyä Tampereella, eilen viimeksi ja tänään hänet nähdään ensi kertaa myös Helsingissä, LeBonkissa. Tuore levy on miehen kymmenes ja jokaisen alt hip hopista diggaavan pitäisi tsekata tämä.


Various
No Seattle: Forgotten sounds of the north-west grunge era 86-97
TAGS: grunge, Seattle

Tässä on varsin hieno ajankuva siitä mitä tapahtui grungen kulta-aikakautena. Näistä bändeistä ei juuri mikään herätä minkäänlaisia mielikuvia ja osa on ehdottoman ansaitusti jäänyt unholaan puhtaasti Seattle-soundin pastisseina, mutta mukana on useampiakin mielenkiintoisia biisejä, jotka eivät nojaa pelkkään grunge-surinaan, vaan ovat leiponeet mukaan myös omia juttujaan.


Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat
I
TAGS: rock, rock

Milla Palovaaran (ex- Thee Ultra Bimboos) johtama Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat -kokoonpanon uusi levy on nimensä mukaisesti debyytti. Tätä kokoonpano ei ole ihan ensimmäistä kertaa levyä tekemässä (mm. Turun Romantiikasta ja Karoshi Loversista tuttuja miehiä bändissä) ja sen kuulee myös lopputuloksesta.


Tricky
Adrian Thaws
TAGS: trip-hop, electronic

Adrian Thaws eli Tricky on jälleen täällä. Trip-hopin legengojen joukkoon listattava Tricky on sooloillaan luonut vahvan oman tyylinsä ja ristimänimeä kantava levy on jo miehen kymmenes soolo. Edelleen jälki on tutun tehokasta, vaikka mies itse sanookin levyn olevan hänen club/hip hop -levynsä


Ja ne toiset viisi


Esben And The Witch
A New Nature
TAGS: post-rock, goth


Kuningasidea
Nimi on enne


Mazes
Wooden Aquarium
TAGS: lo-fi, garage


Slash
World on Fire
TAGS: hard rock, guitar


Cannibal Corpse
A Skeletal Domain
TAGS: death metal, grindcore